L'executiva d'ERC a Girona, oberta a tota la militància, va acordar ahir a la nit proposar l'escriptora Maria Mercè Roca com a candidata a l'alcaldia de Girona per les properes eleccions municipals de l'any 2015. "La intenció és que l'horitzó 2015 sigui un projecte compartit i participatiu des de l'inici" i per això es va fer una reunió oberta als afiliats.

El president de la secció local d'ERC de Girona, Xavier Quintilla, va avisar que "som conscients de la importància que té per a ERC el retorn a l'Ajuntament de Girona, i per això volem començar a treballar a dos anys vista de les municipals, per poder explicar bé a la ciutadania el nostre projecte".

Per ERC Girona, "és molt positiu que una persona amb una gran trajectòria cívica, molt vinculada al teixit associatiu i cultural de casa nostra i amb experiència política, hagi assumit el repte de voler encapçalar el projecte d'ERC a la ciutat de Girona", van assenyalar en un comunicat.

La proposta de l'executiva local de persona a cap de llista per a les eleccions municipals 2015 haurà de ser ratificada en assemblea -a la qual podran participar militants, simpatitzants i amics i a la qual poden presentar-se altres candidats- seguint allò que estableixen els Estatuts i els reglaments interns del partit.

La reconeguda escriptora, nascuda a Portbou fa 54 anys, ha rebut, entre altres, els premis Sant Jordi i el Ramon Llull de novel·la, el Víctor Català i el Josep Pla de narrativa i el Barcanova de literatura juvenil. Va ser diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra entre 2003 i 2010, on va presidir la comissió de Cultura.