La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va ocupar ahir un bloc de deu pisos a Salt per tal d'ubicar-hi famílies que han estat desnonades. L'edifici, nou per estrenar i buit, és propietat del banc Mare Nostrum, i unes 200 persones el van protegir ahir d'una possible intervenció policial. Però malgrat que tant la Policia Local com els Mossos d'Esquadra van fer acte de presència, els agents no hi van intervenir. En els propers dies, la PAH celebrarà assemblees per decidir quines famílies ocupen els pisos. També es conrearà la terra del solar de davant del bloc per tal d'obtenir aliments. La portaveu de la Plataforma, Marta Afuera, va assegurar que es tracta de la primera acció de l'"Obra Social de la PAH" i va afirmar que l'objectiu és recuperar vivendes i terres en desús per part de bancs que han estat rescatats amb fons públics, com és el cas del Mare Nostrum.

Ahir a la tarda, després d'una assemblea de la PAH més curta de l'habitual, Marta Afuera va convidar els presents a participar en una acció misteriosa i pacífica. Sense saber on es dirigen, unes 200 persones van desfilar fins a arribar al carrer Doctor Castany número 91, un edifici d'obra nova que ja havia estat ocupat per diversos integrats de la PAH i persones desnonades. Allà, els membres de la Plataforma van col·locar-se davant de les portes per tal d'evitar que els agents policials poguessin entrar. Al final, però, tant Mossos com Policia Local van fer acte de presència, però no van decidir actuar. Segons van explicar els membres de la Plataforma, haurà de ser un jutge qui dictamini el desllotjament del bloc.

Des de la PAH asseguren que han ocupat l'edifici per tal de reestablir la funció social dels habitatges buits per al reallotjament de famílies desnonades, especialment en el cas d'aquells que són propietat d'entitats bancàries que han estat rescatades amb diner públic. A més, també volen conrear terres en desús, i per això aquest matí, a partir de les deu, començaran a treballar el terreny que hi ha davant del bloc de pisos ocupat per tal que les famílies puguin obtenir aliments. L'acte està obert a tota la ciutadania.