L'Ajuntament de Salt està preparant una ordenança que permeti simplificar els tràmits comercials, tot reunint en un sol document tots els tràmits que sigui possible, sobretot els relacionats amb el règim de comunicació. A més, el consistori està treballant amb les associacions de comerciants per tal d'intentar reordenar el comerç tot garantint la seguretat jurídica de l'usuari i el consumidor.

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Fanny Carabellido (CiU), en aquests moments el comerç està regulat per una sèrie d'ordenances diferents. Per això, el consistori està treballant per simplificar les coses i unir totes les que sigui possible en un sol document. A més, també s'han posat en contacte amb les associacions de veïns per tal de poder fer una reordenació del comerç.

La gerent de la Federació de Comerciants de Salt, Marta Julià, assegura que ja fa molt de temps que els comerciants estan demanant aquesta regulació. De moment, creuen que el document en què està treballant l'Ajuntament segueix la línia del que havien demanat, però creuen que caldrà esperar a tenir el document definitiu abans de poder opinar.

A hores d'ara, però, Julià diu que els comerciants estan "contents" perquè l'esborrany contempla la regulació dels comerços i la tipologia dels establiments, aspectes que consideren "bàsics" per a qualsevol municipi.

Julià assenyala que el fet d'agrupar les ordenances que actualment depenen de diferents departaments és "fabulós", ja que "es fa més fàcil saber què necessites i et permet fer més coses, pensant sempre en una millora".

Per tant, des de la Federació de Comerciants es mostren satisfets de la col·laboració amb l'Ajuntament però volen esperar a tenir el document complet per fer-ne una valoració.