L'Ajuntament de Girona ha iniciat un pla pilot al barri de Sant Narcís per tal de disminuir l'impacte de l'incivisme. Les actuacions, que estaran centrades en la mobilitat i la seguretat, s'estendran més endavant a la resta de la ciutat. A partir d'un anàlisi dut a terme per la policia de barri de Sant Narcís, s'ha arribat a la conclusió que la major part de les molèsties que pateixen veïns i comerciants són per la manca de disciplina viària, fet que s'atribueix a un mal ús dels espais públics.

Entre els comportaments denunciats hi ha el mal ús de les zones de càrrega i descàrrega, així com estacionaments en espais prohibits. Pel que fa a la convivència, es destaquen les molèsties per sorolls i les conductes incíviques que deterioren la higiene de places i jardins. Finalment, es reclama més presència policial al carrer, sobretot a les zones comercials.

Així doncs, a partir de la setmana que ve, s'impulsaran mesures per a reduir la incidència d'aquests comportaments. Concreatment, s'intensificarà el patrullatge a les zones comercials, es controlarà l'ús de les zones de càrrega i descàrrega, s'augmentarà el control de conductes incíviques al voltant dels centres educatius i es vigilaran els propietaris d'animals domèstics autors de conductes incíviques.

El regidor de Via Pública, Joan Alcalà, ha enviat una carta a les associacions del barri per explicar-los la mesura, que es dividirà en tres fases: primer, es donaran a conèixer les actuacions; segon, es potenciarà l'advertiment als ciutadans que infringeixin les normes i, tercer, la Policia actuarà davant de les actuacions no desitjables.