La Carme Serrat Sola va néixer a Palafrugell fa 43 anys. Va anar a les escoles públiques de la vila empordanesa, on la seva mare era la cuinera. D'adolescent va viure a Sant Feliu de Pallerols i estudià agrària a la FP de la Garrotxa. Després, va treballar a la cooperativa de la Vall d'en Bas. Els diumenges, per ajudar la mare, servia menjars al Santuari de la Mare de Déu de la Salut. Després, va treballar a un concessionari de cotxes 4X4, cinc anys en una ferreteria industrial i va acabar cuidant tres persones grans a Viladamat...

Fou llavors que va conèixer el que seria el seu marit, Pere Raset Poch, nascut a Figueres i format a Barcelona, un motorista que "em va portar a Vielha i ja no vaig baixar mai més de la moto". Pere Raset tenia un bar a Olot, però buscaven un negoci per dur entre tots dos. El juliol de 1996 va tancar Can Mir, plats cuinats, del carrer de l'Obra. El 3 d'agost, al carrer Hortes, al local de l'antiga fusteria Colon del Sr. Coromines, van obrir la rostisseria Mercadal. Van contractar el personal que treballava a can Mir: la Pepita, en Lluís, la Pilar Mau, la Pilar petita, la Fina, Concha i Teo... "Em van ensenyar tot el negoci com funcionava".

El negoci va anar molt bé i van obrir un altre local a Palau. Van agafar una nau a Montfullà per poder cuinar i potser obrir noves botigues. Tanmateix, aquelles instal·lacions els van arruïnar: un any per obtenir permís d'obres, un any d'obres i uns bancs que no els van voler ajudar amb el finançament... El seu home va tenir un ictus i la Carme Serrat es va veure al davant del negoci tota sola.

Sortosament, la Carme no es rendeix mai. Va començar a cuinar per a escoles. Ara cuina per a 15 escoles. A més a més, cada dia serveix 100 menús entre les dues botigues. Els festius, entre 200 i 300. En total, la Carme cuina diàriament per a 500 persones, amb una varietat de 40-60 plats diferents. La botiga és oberta 8 hores, però la Carme n'hi treballa 18. Compta amb una plantilla de 16 treballadors, dels quals està orgullosa. Es queixa amargament que els polítics no ajudin gens persones emprenedores que com ella creen llocs de treball. El projecte que té ara és servir l'àpat diari a empreses de polígons i universitats.