VOTI AQUESTA NOTÍCIA

Salt redueix 4.000 metres el pla de Frigorífics del Ter i treu les dues torres més altes

Exclou una àrea que corresponia al Ministeri de Foment i donarà
més amplada als habitatges per tal d'evitar augmentar-ne l'alçada

21.03.2013 | 06:30
La zona de Frigorífics del Ter, on s´han de construir més de 200 pisos.
La zona de Frigorífics del Ter, on s´han de construir més de 200 pisos.

L'Ajuntament de Salt ha de modificar la planificació urbanística que afecta la zona de Frigorífics del Ter després de comprovar que hi havia 4.000 metres que corresponien a Foment i no als particulars, tal com s'havia dibuixat en els plànols. Malgrat que la xifra d'habitatges previstos es mantindrà -207-, la modificació comportarà que es redibuixi la zona. Concretament, desapareixeran les dues torres més altes que hi havia previstes, de planta baixa més quatre pisos. En canvi, s'atorgarà un pis més a un dels edificis més pròxims al carrer Major i, a la resta, en lloc d'augmentar-los l'alçada permesa, se'ls donarà uns metres més d'amplitud. L'Ajuntament té previst aprovar inicialment aquest dilluns la modificació el Pla General per a fer aquests canvis, i després hi haurà l'exposició pública per tal que els veïns puguin fer-hi les al·legacions que destigin.
Segons la regidora de Territori i Sostenibilitat, Rosa Pòrtulas, l'Ajuntament va comprovar, en revisar les propietats, que hi havia uns 4.000 metres que corresponien al ministeri de Foment però que els promotors privats havien computat com a propis. Foment no va voler entrar en la reparcel·lació, de manera que el pla s'ha hagut de redibuixar tot excloent aquests 4.000 metres.
Segons la proposta que aprovarà inicialment l'equip de govern, les dues torres que havien de fer planta baixa més quatre pisos desapareixeran, mentre que a la resta d'edificis se'ls donarà uns metres més d'amplada. L'únic que rebrà més alçada és un dels edificis propers al carrer Major, que tindrà planta baixa, dos pisos i àtic. En canvi, la resta de pisos tindran una mica més d'amplada, ja que no se'ls augmenta l'alçada. A banda d'aquests canvis, es mantindran els mateixos metres de zona verda, la mateixa proporció d'habitatges de protecció oficial i els mateixos metres destinats a equipament, malgrat que es desplaçaran més cap al nord.

Diàleg amb els veïns
L'any 2009, l'aprovació de la modificació del pla general per a reqalificar el sòl industrial de l'escorxador de Frigorífics del Ter com a sòl residencial, tot obrint la porta a la construcció de 207 pisos, va aixecar la indignació dels veïns, que van protestar activament contra el projecte. Per això, l'equip de govern, en mans de CiU, ha convocat recentment els veïns del Barri Vell i dels Escriptors per tal d'exposar-los els canvis i mostrar-los com quedarà el dibuix final. Pòrtulas assenyala que la proposta presentada per l'equip de govern "no és estàtica" i per això convida tots els veïns "a dir-hi la seva", tot fent propostes sobre els accessos a la zona o les zones d'aparcament. "Amb l'antiga aprovació, els propietaris tenen uns drets que no es poden canviar, però a partir d'aquí, tot el que es pugui millorar, per nosaltres endavant", assenyala Pòrtulas. Per això, el govern local confia que durant el període d'exposició pública els veïns facin el màxim d'aportacions possibles.

Enllaços recomanats: Premis cinema