Fira de Girona ha iniciat un procés de selecció per trobar un director de fires i congressos després de la marxa de l'anterior directora general, Anna Albar. Es valoraran les diferents funcions i aptituds que tingui, així com els estudis i l'experiència, sobretot en l'àmbit internacional. La selecció es farà en diverses fases. Un cop passat el primer tall se'ls demanarà un resum executiu de la seva proposta de pla estratègic i de treball (a curt, mitjà i llarg termini). L'objectiu és que l'escollit doni un "clar impuls" a l'activitat a desenvolupar en el futur i defineixi un model de gestió "sota criteris d'eficiència i eficàcia".

Els organismes que gestionen l'equipament (Ajuntament, Cambra de comerç, Diputació i Generalitat) demanen que tingui experiència en diferents àmbits de gestió com ara l'organització d'esdeveniments econòmics i culturals; l'organització d'activitats firals, congressuals i altres; la direcció d'un equipament d'allotjament turístic urbà (turisme de negocis no inferior a quatre estrelles); la direcció d'equips de treball; i la direcció en gestió comercial. També es remarca que es valorarà l'experiència internacional al sector.

Entre les funcions que haurà de desenvolupar hi ha la captació de Fires i d'activitat congressual. També el desenvolupament de plans de màrqueting i estratègies comercials, control pressupostari i gestió econòmica dels equipaments i captació de coordinació dels patrons.

Els organismes busquen algú amb una sèrie d'aptituds i capacitats. Entre aquestes hi ha la predisposició pel treball en la captació i distribució comercial; l'adaptació a la conjuntura econòmica; la capacitat de lideratge; tenir competències directives i de gestió d'equips de treball; capacitat d'empatia i d'anticipació a les necessitats dels clients; habilitat en l'ús de noves tecnologies; coneixement del màrqueting; habilitats comunicatives; disposició a assumir reptes; i la capacitat de relacionar-se i cooperar amb els sectors econòmics.

Pel que fa als estudis mínims, caldrà disposar d'una llicenciatura o diplomatura relacionada amb el sector. A més, s'assenyala que es tindran en compte els postgraus i màsters. Caldrà dominar l'anglès i el francès, així com tenir un nivell bàsic d'altres idiomes. Els currículums s'han d'enviar a Fira de Girona abans del 31 de març .