El periodista i escriptor Antoni Puigvert serà el pregoner d'una Setmana Santa que estarà farcida amb una trentena d'activitats. El tret de sortida es produirà el divendres, 22 de març, amb la inauguració de l'Exposanta a l'Església dels Dolors, i finalitzarà el dissabte, dia 30 amb un concert de la banda de música La Lira de Vilafamés (Castelló de la Plana) a la plaça de la Independència. La regidora de Promoció, Marta Madrenas, va destacar que un dels actes més esperats de la setmana -la processó de Divendres Sant- no és només una tradició religiosa, sinó també "cultural i turística".

El pregó de Setmana Santa, que se celebrarà el dilluns, 25 de març a les vuit del vespre al Saló de Descans del Teatre Municipal, és un dels actes més destacats de Setmana Santa. Enguany, el pregó anirà a càrrec d'Antoni Puigvert, que va acceptar "de seguida" la proposta de la Junta de Confradies.

El dimecres, a partir de les vuit del vespre, tindrà lloc la Desfilada de Mananies i el lliurament del penó. Enguany, la pendonista d'honor serà Mercè Sagrera, que en els darrers anys ha acompa?nyat els infants que van al centre de la processó. El recorregut sortirà de l'església de Sant Lluc i es dirigirà fins a casa la pendonista -Gran Via Jaume I, 16- tot passant per Ballesteries, Cort Reial, Ciutadans, Plaça del Vi, Plaça Catalunya i Joan Maragall. Durant la tornada, la comitiva passarà per Santa Clara, un carrer per on feia molts anys que no passaven, segons el president de la Confradia de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, Narcís Reixach.

El plat fort de la setmana, però, tindrà lloc el divendres a partir de dos quarts de vuit del vespre, quan se celebrarà la Processó del Sant Enterrament. El recorregut començarà i finalitzarà davant de la Catedral i, un cop més, passarà per plaça Catalunya, malgrat que als participants "no els agrada gai?re", segons el president de la Junta de Confradies, Miquel Izquierdo, que el considera "un espai molt ampli i desangelat".

Izquierdo es va mostrar satisfet perquè les activitats de Setmana Santa es poden dur a terme malgrat el difícil context econòmic, mentre que Madrenas va destacar-ne l'esperit de sacrifici i l'esforç que les confradies fan durant tot l'any. Madrenas va destacar que la processó té un atractiu turístic per a la ciutat, i per això va convidar tothom a disfrutar de l'ambient "màgic" que es viu a la ciutat durant aquests dies. L'any passat, van participar en la processó 1.150 persones, mentre que enguany algunes confradies han registrat un augment de peticions.

El cartell d'aquest 2013, finalment, ha anat a càrrec de l'artista Isabel Reyes.