El subdelegat del Govern espanyol a Girona, Carles Jaume, deixarà d'ocupar el seu lloc abans d'aquest divendres, que és quan passarà a prendre possessió del nou càrrec que se li va atorgar al Consell de Garanties Estatutàries la setmana passada. Aquest és un ens que s'ocupa de controlar les normes amb rang de llei de la Generalitat i el Parlament a l'Estatut i a la Constitució. La presa de possessió d'aquest càrrec deixarà una vacant a la subdelegació del Govern, i les seves funcions les assumirà el Secretari General, Francisco del Campo, fins que no s'oficialitzi el relleu. Del Campo va assumir el càrrec de Secretari General el passat mes de setembre, provinent de la Dependència de Treball i Immigració.

Segons van informar ahir des de la subdelegació i des del PP, de moment no hi ha notícies sobre qui substituirà Carles Jaume, però es preveu que pugui ser un tràmit força immediat.

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va confirmar que la delegació del Govern encara no ha determinat que serà el substitut de Jaume, i va voler destacar la feina "molt positiva" que ha fet el fins ara subdelegat. "Ha desencallat projectes, ha donat impuls als pressupostos que hi havia per Girona i ha fet una gran tasca", destacava Millo. El portaveu del partit també va recalcar que espera que la persona que vingui a continuació "pugui mantenir el nivell".