El servei de guarderia Minuts Menuts de Salt, que va tancar temporalment a mitjans de desembre, no té data de reobertura. Segons ha confirmat la regidora d'Acció Social, Fanny Carabellido, la Generalitat encara no ha garantit una dotació pressupostària per aquest any, de manera que, a dia d'avui, no es pot assegurar que el servei torni a funcionar en el futur. "Depenem de la Generalitat", assenyala Carabellido.

Minuts Menuts de Salt -un servei de guarderia en horari extraescolar per a infants de fins a tres anys a preus molt econòmics- va tancar just abans de les vacances enmig de les protestes dels pares i mares de la vila. El servei estava finançat per la Generalitat i el gestionava el Consorci de Benestar Social del Gironès, que es va veure obligat a tancar-lo perquè el govern català no els havia garantit el pressupost per a aquest 2013 ni els havia pagat bona part del que s'havia compromès per al 2012.

Davant del malestar mostrat pels pares, que van presentar un centenar de signatures queixant-se que no se'ls havia avisat amb prou antelació i que no podien buscar alternatives, la gerent el Consorci, Cari Castillo, va explicar que l'Ajuntament de Salt no podia continuar assumint la despesa si la Generalitat no garantia la seva aportació. Castillo va assegurar que es tractava d'un tancament temporal, i es va mostrar confiada que, quan la Generalitat aprovés els pressupostos per al 2013, hi hauria una partida per a reobrir Minuts Menuts.

De moment, però, aquesta confirmació no arriba. La Generalitat encara no ha aprovat el seu pressupost de 2013, i l'Ajuntament no ha rebut cap confirmació que hi haurà pressupost per a la reobertura del servei, que era un dels que millor funcionaven a tot Catalunya.