El portaveu de CiU a la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha explicat que ja han donat l'ordre als serveis jurídics d'estudiar les vies per interposar recurs a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la part del reglament lingüístic de l'ens. Aquest text va ser aprovar per unanimitat el maig del 2010 i, malgrat que Piñeira assegura que acaten la decisió judicial, també alerta que no canviaran el contingut fins que s'esgoti la via del recurs. El portaveu de CiU ha criticat la decisió de Convivència Cívica Catalana de qüestionar el reglament i ha assegurat que és "un nou atac al català per part d'una minoria que vol instrumentalitzar la qüestió lingüística".

La sentència del TSJC anul·la alguns articles del reglament d'ús del català de la Diputació de Girona. El tribunal ha estimat parcialment un recurs presentat per Convivència Cívica Catalana i ha decidit anul·lar que el català sigui llengua "preferent" en aquesta administració. En la sentència, també s'anul·la l'article del reglament que recull que els ciutadans han d'explicitar la seva opció lingüística mitjançant un petició formal expressa. El TSJC ja havia suspès cautelarment diverses parts d'aquest reglament mentre no resolia els recursos presentats.

Com que la sentència no és ferma i es pot recórrer davant del Tribunal Suprem, el portaveu de l'equip de govern de CiU de la Diputació de Girona ja ha avançat que presentaran recurs. "Acatem la decisió del tribunal però ja hem donat ordre als serveis jurídics que estudiïn les vies de recurs", ha manifestat poques hores després de conèixer la sentència el portaveu de CiU i alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

Piñeira ha recordat que aquest reglament d'ús del català es va aprovar per unanimitat al ple de maig del 2010. El portaveu ha justificat que el català sigui "llengua preferent" a la Diputació perquè això respon a la "realitat social" de les comarques gironines. "Les administracions no estem deslligades de la realitat social i a les comarques gironines la llengua habitual i d'ús preferent és normalment el català i, per això, aquesta situació la traslladem a l'administració", ha justificat Piñeira, que ha remarcat que a la Diputació sempre s'ha garantit l'atenció i resposta als ciutadans en les dues llengües cooficials.

Des del govern de la corporació, també s'ha fet una lectura crítica de la decisió de la plataforma Convivència Cívica Catalana de dur el reglament davant dels tribunals. "Ens sap greu que es torni a atacar el català i que una minoria vulgui instrumentalitzar la qüestió lingüística i buscar un conflicte on no hi és", ha reflexionat el portaveu de CiU a la corporació. Piñeira també ha puntualitzat que la sentència "no és cap victòria" per a la plataforma denunciant ja que el jutge només ha estimat en part el seu recurs i s'han anul·lat alguns articles i no tot el reglament.

Tots els grups de la Diputació de Girona (CiU, ERC i PSC) estan acabant de tancar un document conjunt i està previst que el president, Joan Giraut, faci una compareixença pública demà al migdia per valorar la sentència.