Un operatiu conjunt de la la Policia Municipal de Girona i la Policia Nacional va acabar dimarts amb la detenció de dues persones a qui se'ls va incoar una expedient d'expulsió. En concret es tracta d'una dona de 35 anys i un home de 30, de nacionalitats colombiana i brasilera. L'operatiu es va centrar en fer escorcolls en tres pisos de Girona on suposadament s'exercia la prostitució presumptament per part de ciutadanes estrangeres en situació irregular.

Els agents de la Secció d'Investigació i Seguretat de la Policia Municipal de Girona, juntament amb els agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres van iniciar l'operatiu dimarts al voltant de les cinc de la tarda. Aquest va consistir en uns escorcolls en tres domicilis on suposadament s'exercia la prostitució presumptament per part de ciutadanes estrangeres en situació irregular. En concret, els agents van accedir en un pis del número 72 del carrer de la Rutlla, un del número 3 carrer de la Creu i finalment, al número 11 del carrer Sant Miquel.

En aquest darrer domicili, els dos cossos policials hi van dur a terme un altre operatiu fa poc més d'un mes i llavors es van identificar onze persones. En aquell cas, es va culminar amb dues prostitutes detingudes, a més de tres homes que feia temps que mantenien un comportament incívic al parc del Migdia.

L'operatiu del dimarts es va iniciar gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que fa uns mesos l'Ajuntament de Girona havia rebut queixes originades pel suposat exercici de la prostitució en uns pisos dels carrers Rutlla, Sant Miquel i Creu. Pel que fa als identificats en l'actuació, van ser catorze dones que es trobaven dins dels domicilis i són diferents nacionalitats: colombiana, brasilera, de Corea del Sud i xinesa.

Les identificacions van demostrar que quatre de les persones, tres dones i un home, estaven en situació irregular, motiu pel qual es van traslladar a la Comissaria del Cos Nacional de Policia. Un cop allà, dos d'ells van ser detinguts i se'ls va incoar una proposta d'expedient d'expulsió. A dues dones, a les quals se'ls havia caducat el permís de permanència al país, se'ls va advertir que haurien de marxar del país.