La construcció de la Biblioteca i Centre Cívic a Can Marfà, a Santa Eugènia, ha tingut un sobrecost final del 14,45 per cent sobre el preu adjudicat. L'import global de l'obra ha quedat fixat en 3.942.682 euros. L'increment, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha estat provocat sobretot pels augments de ?l'IVA que ha anat aprovant el govern Central, així com també per algunes millores respecte al projecte inicial.

En diversos informes tècnics s'explica que part de l'obra s'ha dut a terme afectada en un 16% d'IVA, així com part s'ha executat gravada amb un 18 %. Això ha provocat un augment dels diners previstos a pagar a l'Estat per aquest impost. L'informe també detalla diferents modificacions pendents d'aprovar així com els preus contradictoris. tot plegat és el que acaba provocant l'augment del cost de les obres.

La Marfà va obrir les portes a inicis del mes de gener de l'any passat. l'equipament, situat en una antiga fàbrica tèxtil incorpora una sala de cos, una biblioteca, un taller d'arts plàstiques i un taller destinat a les noves tecnologies, sales per associacions, bucs d'assaig, així com també una sala d'actes polivalent per a ús del barri i de la ciutat. Els treballs s'han pagat entre l'Ajuntament de Girona i la Generalitat a través del Pla de Barris.