L'equip de govern de CiU a l'Ajuntament de Girona va aconseguir aprovar els pressupostos per al 2013 en el ple de dilluns al vespre després de les ja anunciades abstencions dels grups municipals del PSC i d'ICV-EUiA. En canvi, el PP i la CUP hi van votar en contra.

L'alcalde, Carles Puigdemont, va remarcar la voluntat negociadora que ha tingut l'equip de govern "fins al darrer moment". "Ha quedat clar que la voluntat d'arribar a acords era més forta que la intenció d'aprovar el pressupost per la via de la qüestió de confiança", va manifestar Puigdemont. L'alcalde havia anunciat el 26 de febrer que se sotmetria a una qüestió de confiança si no aconseguia aprovar els pressupostos. Per a l'alcalde, l'acord amb el PSC i ICV és "motiu d'orgull" perquè han prevalgut "els acords en clau de ciutat i no de partit".

Durant el debat, els grups van reiterar la seva posició. "Mantenim la nostra abstenció, tot i que no és el nostre pressupost", va dir Núria Terés (ICV). Per la seva banda, el portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va recordar que no compateixen el model de ciutat de CiU. "La visió del PP no ha canviat i menys quan ens han refusat les 34 al·legacions", va recriminar Concepció Veray.

El pressupost del 2013 és de 98,5 milions, amb gairebé 6 milions destinats a inversions. L'acord entre CiU i PSC suposa refer alguns dels capítols i incorpora 300.000 euros per programes de foment de l'ocupació i lluita contra l'atur, un pla d'ocupació juvenil (200.000 euros) o un pla de xoc contra la pobresa infantil (200.000). També han pactat que els romanents del pressupost del 2012 per a obres a l'antic Modern i la Casa Pastors es mantinguin aquest any (són 830.000 euros), que la despesa en llums de Nadal no superi els 100.000 euros i la reducció de 30.000 euros de les despeses de comunicació. La regidora Sílvia Paneque (PSC) va justificar l'abstenció perquè"era inoportú" que l'alcalde es proposés aprovar els comptes a través d'una qüestió de confiança.