L'Ajuntament de Salt va indicar ahir que des de fa tres setmanes Policia Local de Salt i Mossos d'Esquadra han augmentat la vigilància en horari nocturn "en detectar un augment dels robatoris a l'interior de vehicles". A resultes de la vigilància policial cinc persones han estat detingudes els darrers dies, les dues darreres la passada matinada. La informació arriba just l'endemà que Diari de Girona expliqués les queixes d'alguns veïns per robatoris en cotxes aparcats a la Maçana i al parc Monar.

L'increment de la vigilància es va decidir a la Mesa Operativa, que estableix les polítiques de seguretat a aplicar a Salt un cop estudiades les incidències, segons va indicar l'Ajuntament ahir. La Mesa Operativa, que es reuneix cada setmana, està formada per comandaments de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra.

La darrera detenció s'ha fet la passada matinada. Després que els agents detectessin dues persones sospitoses al carrer Josep Irla i els van perseguir fins als jardins del carrer Sant Dionís, on van poder ser detinguts gràcies a la col·laboració de la Blanca (nom de la gossa policia de servei a la policia local de Salt), que va marcar on estaven amagats. Als detinguts se'ls van trobar eines i objectes que presumptament els implicaven en diversos robatoris a l'interior de vehicles.

Des de finals de febrer la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones més, en tres actuacions diferents, presumptament implicades en robatoris en l'interior de vehicles.