Avui ha de ser el dia. CiU i PSC es reuneixen de bon matí per posar punt i final a les converses sobre els pressupostos de l'Ajuntament de Girona. Ha de ser caixa o faixa. Ambdues formacions volen evitar arribar al dia del ple, el dilluns vinent, pendents d'una decisió o d'un acord més a corre-cuita que el que ja està succeint.

La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas (CiU), i Sílvia Paneque (PSC) van reunir-se ahir almenys dues vegades per estudiar els pressupostos i analitzar com permetre acceptar les al·legacions presentades pels socialistes, i inicialment rebutjades. Tot plegat va començar a mitja setmana amb trucades de la representant de nacionalista a la regidora del PSC i darrerament ja s'han reunit i han parlat "a fons" sobre el comptes.

La intenció és que en la trobada que s'ha de celebrar avui al matí hi hagi fins i tot tècnics de l'Ajuntament . Ara mateix la gran qüestió és de quines partides treure diners per poder tirar endavant les propostes del PSC, centrades en plans d'ocupació juvenil, contra la pobresa infantil i contra l'exclusió social. Tot plegat puja a 1,2 milions d'euros.

Sigui com sigui, les dues formacions s'han fixat com a màxim el dia d'avui. Fins i tot, el PSC ha convocat una roda de premsa per avui al migdia per explicar quin serà el seu vot definitiu. Volen evitar la crispació de les ordenances fiscals on es va acusar el PSC de retirar un compromís per deixar CiU en minoria.