Adif preveu alliberar un tram del Parc Central de Girona el dissabte vinent després de diversos anys d'estar tancat per les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV). Es tracta d'un espai al costat de la nova estació del TAV que permetrà connectar el carrer Bisbe Sivilla amb l'estació de Renfe. No obstant, serà un alliberament provisional perquè en un futur s'hi hauran de fer obres altra vegada, quan es reurbanitzi tot el Parc. Això sí, amb l'obertura d'aquest tram de Parc, els veïns no hauran de fer a volta i podran trepitjar el que abans era el Parc Central. La idea inicial era reobrir aquest pas precisament avui. No obstant, les pluges dels darrers dies han retardat alguns treballs molt propers en aquest punt, com la col·locació del sostre de vidre de la part soterrada de l'estació del TAV.

D'altra banda, aquest dilluns s'iniciarà la construcció dels micropilots que han de protegir les canalitzacions de telefonia i fibra òptica que passen per la vorera adjacent a les rampes d'accés a l'aparcament soterrat de l'estació del TAV. L'actuació comporta posar tanques a un espai a continuació de les que ja hi ha situades per l'obra del passeig d'Olot a tocar la plaça Montserrat. Aquest espai es preveu que estigui ocupat durant dues setmanes i, un cop realitzada l'actuació, es tornaran a retirar les tanques fins a la seva posició original.

També en referència a les obres, el regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, va avançar que en les properes setmanes es farà efectiu el canvi d'emplaçament de l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana del TAV, situada actualment a l'edifici del Centre d'Iniciatives Locals (carrer Tarragona) i que passarà a situar-se "a la zona 0" de les obres. Serà molt probablement en un local de la plaça d'Europa. L'oficina estarà oberta tots els matins i comptarà amb la presència d'un tècnic especialitzat, Josep Arjona, que a més a més diàriament controlarà sobre el terreny els treballs de reposició i parlarà amb els veïns i comercians. L'Ajuntament de Girona l'ha contractat expressament.

Finalment i en referència a les obres de reposició del pou del TAV que hi ha al Parc de la Devesa, Carles Ribas va confirmar que en el termini de dos mesos es preveu que estigui totalment alliberat l'espai i que l'afectació de la sortida d'emergència sigui "molt lleu i perfectament integrada".