El jutjat penal número 4 de Girona ha condemnat a 6 anys i 3 mesos de presó un dels dos acusats d'assaltar amb matxets un pis de Girona que feia de prostíbul. L'altre processat ha quedat absolt perquè, segons la sentència, no ha quedat acreditada la seva intervenció en els fets. Els homes s'enfrontaven inicialment a 15 anys de presó.

La sentència considera provat que l'1 de novembre de 2011 Jhean Carlos Tapia, acompanyat d'un altre lladre no identificat, es va fer passar per client per entrar al pis. Allà, va emmordassar, colpejar i lligar dues noies. Es va endur tecnologia valorada en 920 euros i les llibretes d'estalvi de les noies. L'endemà, va treure diners dels comptes de les víctimes.

Segons es desprèn de la sentència, era poc abans de les dues de la matinada quan Tapia, acompanyat d'una altra persona no identificada, va anar a un pis situat al carrer València de Girona, on sabien que s'exercia la prostitució. Un cop allà, es van fer passar per clients per aconseguir que les dues noies que hi havia els deixessin entrar. Una vegada es van trobar dins del pis, els assaltants es van separar i es van endur cadascun una de les noies a una habitació.

Alhora, els dos assaltants van lligar amb brides els canells i els peus de les noies i els van tapar la boca amb cinta aïllant. Llavors, cada ?assaltant va treure el seu matxet i el van posar al coll de les víctimes, mentre preguntaven on hi havia els diners i les joies. "Us matem si no dieu on són els diners i les joies", deien, amenaçant, els lladres.

Com que les noies es resistien a contestar, Jhean Carlos Tapia va arrossegar una de les víctimes cap on hi havia l'altra noia lligada. Amb les dues víctimes immobilitzades, els lladres van escorcollar tota la casa. Com que no van trobar ni joies ni diners, van tornar cap on hi havia les noies. Llavors, la persona no identificada va ventar un cop fort al cap a una de les víctimes i la va deixar semiinconscient. Així, van aconseguir que les noies diguessin on tenien les seves llibretes bancàries i revelessin els seus números secrets.

Mentre encara estaven lligades, les dues noies van poder sentir que una tercera persona entrava dins el pis i ajudava els dos assaltants a endur-se objectes com quatre telèfons mòbils, un telèfon sense fils, una televisió, un reproductor de DVD i un ordinador portàtil. Tot plegat, valorat en 920 euros.

L'endemà, els dos assaltants van anar a un parell d'oficines bancàries i van treure 1.490 euros dels comptes corrents de les víctimes.

El jutjat penal 4 de Girona ha condemnat Jhean Carlos Tapia a 6 anys i 3 mesos de presó per un delicte de robatori amb violència i un delicte continuat d'estafa. L'altre processat, sospitós de ser el lladre no identificat que acompanyava Tapia i defensat pel lletrat Benet Salellas, ha quedat absolt perquè no hi ha proves que demostrin que era el segon assaltant.

Tapia també haurà de pagar una multa de 360 euros per una falta de lesions i haurà d'indemnitzar les noies amb gairebé 4.400 euros pels objectes robats, els diners que els van robar i les seqüeles provocades.