La sala social el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència que declara improcedent l'acomiadament de Manel Serra com a gerent del Consorci de la Costa Brava (CCB) i obliga a indemnitzar-lo amb més de 300.000 euros. Segons va fixar la sentència del Jutjat Social 2 de Girona, Serra haurà de cobrar gairebé 276.000 euros d'indemnització corresponents a 42 mensualitats de salari i, a més, li hauran de pagar el sou que va deixar de cobrar des que el van acomiadar i fins que hi va haver sentència. L'import és de 218,95 euros al dia. La sentència del TJSC no és ferma i el CCB ja ha anunciat que està estudiant presentar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

La sentència del Jutjat Social 2 de Girona obligava a readmetre o a indemnitzar Manel Serra perquè va declarar nul el seu acomiadament. Ara, el TSJC ha resolt el recurs presentat i ha conclòs que no ha de recuperar la seva feina -perquè el CCB hi va renunciar- però sí que l'han d'indemnitzar perquè el van acomiadar aplicant-li condicions d'alt càrrec quan, segons els tribunals, era un treballador de règim comú que es limitava a ser el "braç executor" de les directrius que fixaven els òrgans directius, que són els que realment tenen càrrecs de confiança.

El TSJC avala la indemnització fixada per la primera sentència que condemnava CCB a indemnitzar Serra amb més 275.000 euros, corresponents a 42 mensualitats de salari. A aquest import s'hi han de sumar els sous que ha deixat de cobrar des que va deixar de ser gerent del CCB i fins que hi va haver sentència. L'import del salari és 218,95 euros al dia que s'haurien de multiplicar pels dies que va estar sense treballar. Segons ha avançat la Cadena Ser, l'import seria d'uns 36.000 euros més interessos.

A la xifra que ha de pagar ara el CCB se li han de restar els 51.538,41 euros que ja va pagar a Serra com a liquidació quan el van fer fora. El CCB calcula que la indemntizació final seria d'entre 300.000 i 320.000 euros. La sentència no és ferma i encara es pot recórrer davant el Tribunal Suprem. El CCB ja ha anunciat via comunicat que es planteja presentar aquest recurs.

Manel Serra va començar a treballar com a gerent al Consorci de la Costa Brava el 16 de maig del 1983 i va continuar exercint aquest càrrec fins el 24 de novembre del 2011 quan el president del CCB, Carles Pàramo (CiU), li va fer saber que la seva vinculació amb l'ens s'havia acabat. Serra va posar el cas en mans del despatx d'advocats Mateu Valls perquè considerava que el seu acomiadament havia estat irregular.

El cas va arribar a judici al Jutjat Social número 2 de Girona el passat 16 de maig on Serra i el seu advocat, Ricard Reynés, van demanar que consideressin nul l'acomiadament o, de manera subsidiària, que la jutge considerés que havia estat improcedent. El principal argument que va esgrimir el seu lletrat era que havien acomiadat Serra de la gerència amb les condicions de comiat dels alts càrrecs quan aquesta no era la realitat, perquè Manel Serra era un treballador de règim comú.

Paral·lelament al procediment al tribunal social, Serra també va portar dos membres del CCB -el secretari i el cap dels serveis jurídics- davant la justícia en un procediment penal per haver-li bloquejat l'accés al despatx i al seu correu personal tant físic com electrònic quan el seu acomiadament encara no era efectiu. La causa penal ha acabat arxivada.