Joan Boadas i Raset va néixer a Riudellots de la Selva l'any 1957. És arxiver municipal de Girona des del febrer de 1990. És director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge i Gerent de la Fundació Museu del Cinema. Des del 2003 és el cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l'Ajuntament de Girona i director de diverses col·leccions editorials.

Ha publicat llibres a l'entorn de la mateixa feina d'arxiver i sobre diverses qüestions històriques relacionades amb la ciutat de Girona.

El seu despatx està ubicat a mig aire de la torre de l'edifici que comparteixen al Barri Vell, el Museu d'Història i l'Arxiu. Aquest edifici fou, en el passat, Institut d'ensenyament i fou convent caputxí. L'estança on treballa Joan Boadas és noble, d'altes prestatgeries de fusta, però és fosca. Una minsa obertura dóna al sud. La vista des del balconet és, malgrat tot, superba. En primer terme, el cim de la torre romana, Foix-Boschmonar, els terrats i terradets, i les teulades torrades i als quatre vents, d'impactant factura, de bellíssima presència; en segon pla, l'Onyar i les cases del riu, el Pont de Pedra i la Girona Nova; al fons, els edificis de la ciutat d'avui, els barris, les ?munta?nyes... De finestres endins, l'edifici és caòtic. Passadissos regirats, escales i escaletes, nivells, portes i recambrons són un autèntic laberint per als sentits i l'orientació.

No n'hi ha prou que els visitants rebin el fil d'Ariadna de les indicacions per trobar el cor i l'ànima del monstre; cal que Ariadna mateixa els condueixi per les venes i les artèries de pedra. El cor de l'Arxiu Municipal és la documentació en pergamí, en paper, en suport fotogràfic, de pel·lícules i de vídeos, que abasta des del segle XII fins abans-d'ahir.

A l'arxiu, tota mena de documents, perfectament guardats i preservats, digitalitzats i a l'abast del públic serven la memòria de la ciutat.

Malgrat aquesta evidència -que l'arxiver és custodi del passat-, a Joan Boadas li agrada dir que treballa per al futur, que el passat ni l'interessa. Per a Boadas l'important és gestionar i deixar la documentació del segle XX-XXI impecablement arxivada perquè les generacions futures -i molt futures- sàpiguen com vivim els gironins aquests anys. L'ànima de l'Arxiu és evidentment Joan Boadas, i el seu equip: passió, ciència, rigor, modernitat, intel·ligència i difusió popular de la informació. La ciutat li deu agraïment etern.