Donar a conèixer el sector del càmping i convertir-se en una fira de referència al sud d'Europa és el principal objectiu que persegueix Girocamping, que des d'ahir i fins diumenge acull el recinte firal de Girona. En la seva primera edició, compta amb 110 expositors que van des d'empreses de bungalous, operadors de càmpings o mobiliari de jardí, així com un programa d'activitats on destaca la celebració del 38è Congrés de la Federació Espanyola d'Empresaris del Càmping. L'Associació de Càmpings de Girona, organitzadora de la fira, subratlla la qualitat i bon posicionament d'aquest sector a l'estranger però afirma que encara és poc utilitzat a Catalunya.

La fira ocupa un total de 4.000 metres quadrats a l'exterior i 5.200 metres quadrats més a l'interior del Palau Firal gironí. D'aquests últims, la gran majoria estan dedicats al sector del càmping (associacions, operadors turístics, editorials i automòbils club), i la resta, al sector privat. En total, hi ha 110 expositors i entre les novetats que s'hi presenten destaquen els vehicles elèctrics dissenyats especialment per a instal·lacions de càmping, els últims models de mobil-homes i bungalous amb banyera d'hidromassatge, sauna i spa.

Des de l'Associació de Càmpings de Girona es veu la fira com a una oportunitat per donar a conèixer aquesta opció de vacances, especialment per a les famílies, molt poc utilitzada encara pel mercat de proximitat. Així, a l'Estat espanyol només un 3% de la població escull aquesta modalitat de vacances, mentre que a altres països europeus, com ara Holanda, el percentatge arriba al 22%.

El seu president, Josep Maria Pla, va subratllar l'alt nivell de qualitat dels càmpings gironins, reconeguts internacionalment. També va destacar que aquesta demarcació és l'única de l'Estat amb més places de càmping que no d'hotel. Concretament, compta amb 110.000 llits turístics dels 141.000 que hi ha en total, el que representa un 60,55%. La gran presència del sector i el fet de ser la porta d'entrada de la Península són una bona combinació, segons l'associació, per ser un referent al mercat del càmping i dels parcs de vacances al sud d'Europa.

La directora general de Turisme, Marian Muro, va assenyalar que aquest és un sector "prioritari" per a l'economia, que cal continuar projectant i donant a conèixer a l'exterior, especialment ara que el mercat nacional està vivint una "contenció". Per això, va animar les famílies a provar aquesta experiència tot dient que "quan ho provin, repetiran segur".

Durant els quatre dies que durarà la fira, es faran diverses activitats, entre les quals hi ha unes jornades per a professionals, una desfilada de mascotes, actuacions de màgia i animació infantil. També se celebrarà per primera vegada a Girona del Congrés de la Federació Espanyola d'Empresaris del Càmping i un sopar de gala.