Els Mossos d'Esquadra van detenir tres homes dues vegades durant la mateixa setmana per robar en dues deixalleries, la de Girona i la de Salt. Els tres arrestats se'ls va enxampar in fraganti els dies 26 i 28 de febrer i són de nacionalitat marroquina i veïns de Figueres.

A Rachid Z. de 32 anys, amb antecedents; Aziz B. de 29 anys, sense antecedents, i Redouane S. de 30 anys, amb antecedents se'ls considera presumptes autors de dos delictes de robatori amb força. Els detinguts van passar els dies 26 i 28 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La primera vegada que se'ls va arrestar es remunta al 26 de febrer quan pels voltants de la una de la nit, una patrulla de paisà va ser requerida a la deixalleria municipal de Girona, que es troba a Mas Xirgu perquè hi havia dues persones al recinte sostraient material, que hi havien accedit escalant una paret d'uns dos metres i mig. Quan els Mossos van arribar, van veure com dos homes fugien a peu cap un vehicle on els esperava un altre home. Finalment, una dotació policial va interceptar la furgoneta i va comprovar que anava carregada de ferralla i se'ls va detenir per primer cop.

A Salt, van actuar-hi dos dies més tard, després de robar a la deixalleria de Girona. En concret, el 28 de febrer una patrulla de paisà que estava fent tasques de seguretat ciutadana va veure una furgoneta amb actitud sospitosa. I la va seguir mentre es dirigia al polígon industrial de Torre Mirona de Salt i tot d'una, els agents van veure que dues persones baixaven a la cantonada de la deixalleria, i que la furgoneta marxava i estacionava allunyada. Llavors, van trencar la tanca de la deixalleria i van sostreure'n objectes de l'interior i se'ls va tornar a detenir.