Un total de 24 joves i 20 adults de Salt participen en els programes Joves per l'Ocupació i l'Ocupacional per Aturats de Llarga Durada que s'estan fent a Salt. Aquests programes, finançats i promoguts pel SOC i el Fons Social Europeu, combinen la formació amb la possibilitat d'accedir a contractes de treball.

En total 187 persones, d'entre 25 i 56 anys, han presentat el seu currículum. La formació es centra en l'atenció sociosanitària a persones dependents i durarà quatre mesos, després dels quals obtindran un diploma i faran un mes de pràctiques en entorns reals de treball. Finalment els alumnes seran contractats durant sis mesos en les empreses on han fet les pràctiques.

Per altra banda, l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Salt ha iniciat aquest febrer el programa Joves per l'Ocupació, a través del qual 24 joves (tretze nois i onze noies), seleccionats entre més d'un centenar de participants, es formaran i aprendran una professió relacionada amb el sector de l'hostaleria a través del mòdul formatiu d'Auxiliar de Cambrer.

El programa, que està gestionat per l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Salt, tindrà una durada màxima de quinze mesos i rebrà una subvenció de més de 210.000 euros.