CiU s'està acostant els darrers dies al PSC amb l'objectiu d'estudiar les opcions que possibilitarien un pacte als pressupostos de l'Ajuntament de Girona que evitarien la qüestió de confiança. Després que en els darrers dies hi haguessin hagut retrets creuats sobre qui havia de fer el primer pas per tal d'iniciar les converses, la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas (CiU), ha trucat dos dies seguits a Sílvia Paneque (PSC), amb l'objectiu de començar a parlar dels comptes municipals. I avui, està previst que ho torni a fer. Amb el PP, en canvi, no hi ha hagut cap altre contacte.

L'equip de govern ha rebutjat totes les al·legacions, però algunes podrien acabar essent reconduïdes per l'equip de govern, que no vol acceptar-les a canvi de res. Maria Àngels Planas i el mateix alcalde, Carles Puigdemont, estan analitzant què podrien acceptar a canvi d'aconseguir, per exemple, l'abstenció dels regidors socialistes.

"Arribar a un acord és difícil, però no és impossible", admet Planas. Sobre la taula hi ha partides per uns 1,2 milions d'euros. Aquesta és la quantitat que el PSC considera que cal per donar compliment a les seves propostes. Bàsicament servirien per donar resposta a dues mocions presentades pels socialistes i que es van aprovar. Una fa referència a engegar un Pla d'Ocupació Juvenil i l'altra a un pla per lluitar contra l'exclusió social i a un pla de xoc contra la pobresa infantil.

Llums, TVGi i estudis externs

Aquest 1,2 milions d'euros que el PSC reclama per a plans d'ocupació i per a partides socials s'haurien de retirar d'alguna altra àrea. I aquí rau el conflicte. El govern local està estudiant d'on podria reduir els diners. El PSC ha assenyalat diverses opcions. Sílvia Paneque aposta per rebaixar el cost dels llums de Nadal (s'hi ha destinat uns 450.000 euros en dos anys). Els socialistes també reclamen que es redueixen ostensiblement els diners destinats a comunicació i publicitat. Indiquen que l'any 2011 la partida era de 200.000 euros mentre que per al 2003 se n'ha previst 600.000 euros. Dins d'aquesta quantitat, hi ha els 150.000 euros que s'han injectat a Televisió de Girona. Paneque posa de manifest que els diners de la partida de comunicació han crescut al mateix ritme que s'ha anat reduint la partida per a fomentar l'ocupació. Finalment, el PSC també considera que el govern local podria estalviar diners fent que els tècnics de l'Ajuntament assumissin estudis que ara està encarregant a empreses externes.