El grup de veïns que està impulsant un nou menjador social a la ciutat de Girona s'ha marcat com a objectiu començar a treballar amb les primeres famílies durant aquest mes de març. L'actuació es començarà al barri de Santa Eugènia i, si té bona resposta, s'anirà estenent a altres zones de la ciutat.

Tal com va avançar Diari de Girona el passat mes de gener, el nou menjador social ha estat impulsat per una comissió sorgida de la Mesa d'Entitats per la Participació Ciutadana, que en les darrers setmanes s'ha anat reunint periòdicament per tal de tirar-lo endavant. El projecte s'anomena Cuinem junts i mengem en família i el seu objectiu més immediat és localitzar nuclis de famílies que hi puguin estar interessades per tal d'involucrar-les i començar a treballar amb elles. La comissió ha decidit buscar la col·laboraciódels comerços del barri per tal que donin els aliments i també buscar l'ajut d'administracions públiques per tal d'aconseguir subvencions o buscar altres fórmules que permetin obtenir més matèries primeres. A més, també es proposen utilitzar aliments procedents d'horts urbans i establir protocols per tal de rebre donacions de particulars.

Un cop coneguin de quins aliments disposen, els membres de la Comissió elaboraran un menú amb l'ajuda d'un nutricionista. De moment, la mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert han ofert ja la cuina del centre cívic de Can Ninetes per tal d'elaborar els plats, mentre que la comissió està buscant espais per tal d'emmagatzemar-hi els aliments que es recullin.

Per tal de donar a conèixer la iniciativa, la comissió s'ha plantejat fer una cicle de xerrades itinerants pels centres cívics de la ciutat, per tal d'explicar el projecte i captar nuclis familiars dels diferents barris que hi puguin estar interessats.

A partir d'ara, la comissió demanarà una reunió amb el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, per tal de buscar vies de col·laboració amb l'Ajuntament.