La Policia Municipal de Girona va detenir dijous Ayoub El H., de 20 anys d'edat, per haver entrat en un establiment d'aliments del carrer Ballesteries de Girona i increpat la dependenta. Els fets van passar la tarda del 5 de març quan un ciutadà anònim va informar una parella d'agents de la Unitat de Relacions amb la Comunitat del robatori. El lladre, que havia entrat a una botiga amb la intenció de robar els diners de la caixa, ja havia fet dues estrebades al carrer. La policia el va detenir com a presumpte autor d'un delicte de furt i dos delictes de robatori amb violència.

Els agents van informar dels fets a la Central de Coordinació Policial i es van dirigir al comerç. Un cop al lloc, la dependenta va explicar que al voltant de les onze de la nit del passat 1 de març l'home que l'acabava d'increpar havia entrat al comerç quan era hora de tancar i va intentar agafar els diners de la caixa enregistradora.

Gràcies a l'arribada del treballador d'un local veí, el lladre va sortir corrents sense el botí. La dependenta també va explicar que sobre dos quarts de dotze de la nit del dia 2 de març, es va creuar amb el mateix individu quan caminava per la Rambla de Girona. Aquesta vegada li va fer una estrebada a la bossa de mà, però tot i el forcejament, el lladre no va aconse?guir endur-se la bossa.

Amb tota la informació, els agents de la Unitat d'Investigació i Seguretat de la Policia van iniciar gestions per tal d'esbrinar la identitat de l'autor dels fets. Mentre s'estaven realitzant les gestions els agents van tenir coneixement d'un altre fet ocorregut el mateix 5 de març, al voltant de les nou del vespre, quan un individu amb una descripció física que coincidia amb l'autor dels fets anteriors havia estirat la bossa de ma a una dona al carrer Baldiri Reixach.