La CUP va anunciar ahir que no donarà suport a la proposta plantejada per l'equip de govern per prorrogar vuit anys el servei de subministrament d'aigua a l'empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià.

D'una banda, el portaveu de la formació, Jordi Navarro va denunciar la manca de control que durant els darrers anys hi ha hagut al voltant de la gestió de l'empresa, que té un 80% de capital privat, i va criticar que els anteriors equips de govern no establissin mecanismes de transparència per fiscalitzar-ne la gestió. El portaveu va recordar que durant aquests anys l'empresa ha fet tot tipus de contractes sense atendre el principi de concurrència, i que no ha existit cap tipus de limitació en el repartiment dels dividends a la part privada, entre d'altres exemples.

La CUP també va criticar l'opacitat del contracte. Navarro va exigir a l'empresa que faci públics els ingressos que el conseller delegat d'Agissa i la resta de directius reben de l'empresa, ja sigui a través d'Agissa o de Girona S.A. (la societat que n'ostenta la part privada), una informació que "l'empresa s'ha negat a facilitar reiteradament". En aquest sentit, Navarro va recordar que tot i que la concessió està en mans privades, és un servei públic..

"És precipitat i perillós fer una pròrroga de 8 anys sense tenir abans tota la informació", va dir Navarro que va reclamar aclarir l'origen del deute de més de 7 milions d'euros que actualment té l'empresa. En aquest sentit, el regidor Carles Bonaventura va reafirmar l'aposta de la CUP per municipalitzar el servei: "Creiem que el més assenyat i ètic des d'un punt de vista polític i econòmic és que la gestió de l'aigua sigui totalment pública".

Tot apunta que la proposta de prorrogar el servei vuit anys més, una opció inclosa al conveni, tindrà prou suports en la votació del ple de dilluns.