Economista. Va ser membre de la Comissió per la Independència de Salt. Exdelegat provincial de La Caixa i nou Defensor del ciutadà. Casellas i Casals és la nissaga més potent de Salt: 198 Casellas i més de 130 Casals.

Salt ha millorat des que és indepedent?

Crec que sí. Per alguna cosa potser no, però jo vull ser optimista.Ha vingut gent de fora i la integració ha estat difícil. La crisi no ha ajudat.

Per què creu que més gent ha vingut a Salt que a altres llocs? Pisos més barats?

El veïnatge amb Girona és com viure als voltants de Barcelona. Els pisos són més barats i la gent va on pot.

I tornar-se a annexionar amb Girona?

Ni pensar-hi!

Tan dolents són els de Girona?

No. No és aquest tema! Si us plau. El problema és com es va fer l'annexió. No s'havia de fer i es va fer malament. Es poden mancomunar serveis i beneficiar-se'n tothom. Però es va fer amb un "ordeno i mando".

I es va apuntar a la Comissió per la Independència...

I això va impressionar tots els joves. Ens van annexionar el 31 de desembre del 1974. Al cap de 3 o 4 mesos em caducava el carnet d'identitat. I l'havia d'anar a renovar a Girona. Al anar-lo a buscar vaig veure que era natural de "Gerona". Els vaig dir que jo era natural de Salt i em van dir "Salt no existe". Al funcionari li vaig dir que administrativament tenia raó però que jo sempre seria natural de Salt. Al final, m'ho van canviar.

Què li diria a una persona que estigui pensant-se en anar a viure a Salt?

Estem a dues passes de Girona. Hi ha un caliu, un substracte de població humil, bona gent i treballadora. Un ambient cultural extraordinari i de convivència.

Orgull saltenc.

Tenim moltes coses bones a Salt. Càritas Salt, per exemple. A la vila hi ha més voluntaris en percentatge que la mitjana catalana. I els de Salt fan una feina impressionat. És l'ADN de Salt. Gent treballadora, senzilla i molt solidària.

Molts cops els premis es donen a qui es retira. I a vostè li ha sortit una "feina" nova...

Fa un mes i mig que treballo de defensor. No vaig saber dir que no, sobretot per Salt. Surten més problemes dels que et pensaves. És un treball bonic. És fer Salt. Fer poble.

I li servirà per solucionar els problemes d'alguns saltencs.

Com a mínim, a col·laborar-hi.