L'alcalde de Vilablareix, David Mascort (ERC), ha entregat la documentació requerida pel jutjat contenciós administratiu arran de la denúncia interposada per la delegació del govern espanyol a Catalunya contra un acord de ple que recolzava la hisenda pròpia. Els líders dels grups de l'oposició, CiU i PSC, han acompanyat Mascort perquè el ple va aprovar aquesta moció de suport a la plataforma Diem Prou per unanimitat. Mascort ha criticat que l'executiu espanyol del PP utilitzi la justícia per "perseguir els càrrecs públics que pensen diferent que ells". L'alcalde ha lamentat que es malbaratin diners públics per intentar anul·lar mocions "ideològiques" que sovint no tenen cap aplicació real.

L'alcalde de Vilablareix ha criticat que després del degoteig de denúncies que arriben als consistoris que s'han declarat territori català lliure (ja hi ha Celrà, Llançà, Vidreres i Sant Julià de Ramis a la llista), ara la delegació del govern espanyol a Catalunya hagi començat a demandar "qualsevol acord de ple" relacionada amb l'autogovern de Catalunya.

Mascort, acompanyat de bona part de l'equip de govern i dels portaveus dels grups a l'oposició, CiU i el PSC, ha presentat aquest dimecres la documentació requerida pel jutjat contenciós administratiu. El jutjat ha demanat l'expedient de l'acord de ple després que l'Estat presentés una demanda per considerar que el ple de Vilablareix s'havia excedit de les seves competències aprovant una moció de suport a la plataforma Diem Prou, que reclama pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana i no a l'espanyola.

David Mascort creu que el ple de l'Ajuntament de Vilablareix no ha comès cap il·legalitat aprovant aquesta moció i ha criticat que l'executiu del PP es dediqui a "malbaratar" diners públics "perseguint" qualsevol opinió diferent a la seva. Mascort creu que la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, s'està dedicant a "atacar ideologies" perquè la majoria de mocions són declaracions d'intencions i no es tradueixen en cap mesura real.

L'alcalde ha assegurat que, a banda de la moció de suport a la plataforma Diem Prou, també n'han aprovat moltes altres relacionades amb la sobirania de Catalunya, la independència o l'increment de l'autogovern. "És la primera vegada que venim, però tenint en compte que la senyora Llanos de Luna ha llançat una ofensiva contra els ajuntaments, segur que no serà l'última", ha afirmat.

Ara que el jutjat ja té la documentació, la jutgessa haurà de decidir si hi ha indicis de mala praxis per part de l'ajuntament i, per tant, el cas ha d'anar a judici o si, per contra, acaba arxivat. L'Ajuntament de Vilablareix va donar suport a la moció que recolzava la hisenda pròpia en el ple del març del 2012. El text va tirar endavant per unanimitat.