El ple de Girona debatrà dilluns la moció de la CUP en què es proposa que la delegada del govern a Girona, María de los Llanos de Luna, sigui declarada persona "non grata" al municipi. Concretament, el text reprova "la seva actitud hostil envers les decisions preses" pel ple de l'Ajuntament, i el fet que amb la seva actuació "menyspreï de manera reiterada la voluntat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya expressada democràticament a les urnes". El més probable és que la moció s'aprovi, ja que CiU ja va anunciar que hi donaria suport.

Per a la CUP, la mesura és una resposta a la "persecució" de l'Estat espanyol, i concretament de la delegada, en contra de l'Ajuntament de Girona "pel simple fet d'haver mostrat el seu suport i compromís amb el procés d'alliberament nacional català". L'Estat ha portat Girona als jutjats per haver-se declarat "territori català, lliure i sobirà" i per haver ?contractat trens per anar a la manifestació independentista de l'11-S a Barcelona.

La CUP demana "fermesa" al conjunt del consistori davant d'aquests "atacs" i reafirma el seu suport al govern local davant dels processos judicials.