Gairebé dos mesos després que els trens d'alta velocitat comencessin a passar pel subsòl de la ciutat de Girona, els Bombers de la Generalitat tot just han començat a inspeccionar ara les sortides d'emergència dels túnels. Segons explica el cap de Bombers de Girona, Enric Cano, Adif ja compta amb un pla de seguretat exclusiu, però afirma que això no és suficient i que n'han de tenir un de conjunt, tal com passa a la Jonquera.

Segons va explicar ahir Ràdio Girona, els bombers de Girona, La Pera, Cassà de la Selva i altres parcs dels voltants estan començant a fer el que anomenen "coneixement del territori": és a dir, veure els diferents accessos de les sortides d'emergència tant del túnel del TAV sota el subsòl gironí com a les andanes de l'estació. Posteriorment, hauran de provar algunes instal·lacions bàsiques en la lluita contra els incendis i començar a definir un protocol d'actuació en cas d'emergència, com ara decidir quins parcs reaccionarien primer i si convé mobilitzar el vehicle híbrid que hi ha a Figueres.

Cano assenyala que es tracta d'un procés que ha durat molt temps i que s'hauria hagut de fer abans que hi comencessin a passar temps. A més, lamenta que dins dels túnels del TAV no hi hagi càmeres de seguretat.