El nou pont de Girona sobre el riu Ter estarà acabat el mes de desembre. Seria el final d'un seguit de retards per una infraestructura que paga el Ministeri de Foment i que hauria d'estar acabada fa anys. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va apuntar que ha rebut aquesta informació després d'insistir a l'Estat en la necessitat d'acabar les obres. Es tracta d'un pont de 486 metres quadrats que connectarà la rotonda Vila de Perpinyà (a tocar de l'hospital Josep Trueta amb Pedret i el Pont Major).

Els primers treballs d'execució del pont van començar a finals de ?l'any 2009 després que l'obra s'adjudiqués, un any abans, per quasi vint milions d'euros. La idea de construir aquest pont ve de molt lluny. Ja se'n parlava l'any 2004. En aquelles dates, l'aleshores secretari d'Estat d'Infrastructures i Planificació del Ministeri de Foment, Víctor Morlán, va informar a qui era l'alcaldessa, Anna Pagans, que el projecte executiu del pont es faria l'any 2005. El juny de l'any passat, Foment va indicar que desconeixia quan podria acabar les obres i que dependria de la predisposició econòmica. Aleshores, el "grau d'execució" estava en el 46,9 per cent.

Ara mateix, queda pendent l'arribada d'una gran peça que ha de servir per acabar d'unir els treballs que els operaris han estat fent a les dues bandes del riu Ter. De moment, però, no hi ha data per a la col·locació.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Girona preveu licitar en breu els tres projectes per a la construcció dels accessos corresponents als dos costats del riu. En conjunt, tot plegat suma prop d'1,7 milions d'euros. Els tres projectes ja estaven enllestits fa anys però s'han hagut d'actualitzar perquè tenen els conceptes econòmics desfasats, per exemple, el tema de l'IVA.

El regidor d'Urbanisme va explicar ahir que el projecte amb la licitació, l'adjudicació i l' execució de les obres (amb un termini de quatre mesos) hauria d'estar acabat al mateix temps que el pont. O sigui a finals d'any. "No volem fer el ridícul de tenir acabat el pont i no tenir a punt la manera d'arribar-hi", va remarcar el representant municipal. A la part de Pedret, prop del supermercat Caprabo, s'hi preveu fer una rotonda de grans dimensions.