El monestir de Santa Caterina de Siena, situat a la Creu de Palau Girona i buit des de desembre de 2007, ha rebut una quinzena de propostes, malgrat que encara no s'ha concretat la seva venda. L'edifici, que és propietat de les monges dominiques beates, ha rebut recentment el vistiplau definitiu de la Generalitat perquè pugui tenir usos assistencials i sanitaris, a més de culturals i religiosos. Per tant, podria arribar a acollir activitats com ara una residència d'estudiants, per a la tercera edat o fins i tot esportiva. De moment, entre les propostes que ha rebut i no s'han concretat hi havia la possibilitat d'ubicar-hi el nou institut de secundària de la ciutat o un centre per fer-hi cursos intensius d'idiomes.

Tot i que les monges dominiques havien estat vinculades a la ciutat de Girona durant més de 300 anys, les últimes vuit que quedaven van marxar-ne a finals de 2007 per tal d'establir-se a Paterna, València. Com que el monestir va quedar buit, ja que l'escassetat de vocacions fa difícil que les monges el tornin a ocupar, la congregació prefereix vendre'l per tal d'evitar que es degradi o s'ocupi il·legalment.

En el temps que fa que està a la venda, la congregació ha rebut una quinzena de propostes més o menys formals per a l'edifici, malgrat que encara no s'ha concretat la venda. De les ofertes que han rebut, algunes són catalanes i n'hi ha que han arribat procedents de l'estranger: concretament, un parell de franceses i una d'holandesa. Aquestes propostes estrangeres volien donar al monestir un ús de tipus cultural o esportiu.

Una de les iniciatives rebudes consistia en ubicar-hi un servei de cursos accelerats d'idiomes dirigits a adults. D'aquesta manera, els estudiants podrien fer les classes i quedar-se a dormir al monestir.

D'altra banda, també hi ha propostes que han arribat per part de l'administració pública. Una d'elles era per a ubicar-hi el nou institut de secundària que des de fa temps reclama la comunitat educativa de la ciutat, però finalment el tracte tampoc s'ha concretat.

La congregació atribueix el fet que encara no s'hagi pogut vendre el monestir al complicat moment econòmic: els compradors demanen, en general, que es baixi el preu i es volen esperar també a veure si es clarifica la situació econòmica. De moment, el monestir es troba a la venda un 33% per sota de la valoració que se'n va fer ?l'any 2011. En aquests moments hi ha dos particulars que hi estan especialment interessats, tot i que s'hi podria introduir un tercer.

Malgrat que l'edifici està buit des de fa més de cinc anys, l'informe presentat a l'Ajuntament de Girona per aconeguir els usos sanitaris i assistencials va assenyalar que la reforma i adequació de l'espai per a convertir-lo en una residència d'estudiants, d'esportistes o de la tercera edat costaria 1,1 milions d'euros, i que es podria fer de forma relativament ràpida, en un termini de tres anys.

L'edifici compta amb dues plantes amb 26 habitacions, menjador, cuina, biblioteca, locutoris, soterranis, capella, despatx i un petit habitatge. Es troba, a més, envoltat d'una zona boscosa, o sigui que els seus usuaris podrien fer activitats a l'aire lliure.