El president de la Diputació de Girona i alcalde de Salt (Gironès), Jaume Torramadé, ha denunciat la presidenta local d'UDC, Minerva Amador, per extorsió. Torramadé va presentar la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra el passat divendres perquè assegura que Amador -que fins ara era assessora a la Diputació- li demanava 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo per assetjament sexual. Fonts pròximes al cas han relatat que els fets van passat el 8 de novembre durant un sopar d'inici de campanya al restaurant El Teatret de Girona. En el sopar hi havia els membres del grup municipal de Salt. Per ara, Amador s'ha acollit al seu dret a no declarar i no ha volgut donar la seva versió dels fets.

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra contra la presidenta local de Salt d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i assessora a la Diputació, Minerva Amador. Segons ha avançat la Cadena Ser, Torramadé l'acusa d'extorsió perquè assegura que la dona li demana 50.000 euros a canvi de no denunciar-lo per uns suposats tocaments.

Els fets que han desembocat en la denúncia van tenir lloc la nit del 8 de novembre, quan va arrencar la campanya electoral i un grup de càrrecs d'Unió va sopar al restaurant El Teatret, al Barri Vell de Girona. Segons denuncia Torramadé, Amador el va amenaçar amb denunciar-lo per uns suposats tocaments durant aquest sopar. Segons fonts pròximes al cas, tant Amador com Torramadé van estar acompanyats al llarg de tot el sopar i, per tant, hi hauria diversos testimonis. De fet, al sopar hi havia 13 persones, tots de l'agrupació local de CiU a Salt.

Cinc dies després del sopar, Amador va agafar la baixa laboral. Fonts de l'agrupació local asseguren que continua tenint el càrrec tant d'assessora de la Diputació com de presidenta d'UDC a Salt. Sembla ser que la dona demanava 50.000 euros a Torramadé a canvi de no denunciar-lo. La intenció era que li paguessin aquesta quantitat en concepte d'indemnització per deixar els càrrecs.

Segons la Cadena Ser, a partir d'aquí es va obrir un període de negociacions per evitar que el cas acabés en mans de la justícia. Segons l'emissora, fins i tot va existir un document, redactat per experts legals, amb quatre punts per arribar a un acord. Finalment, però, Torramadé va decidir divendres passat presentar la denúncia per extorsió. Amador no hauria denunciat els fets. L'ACN s'ha posat en contacte amb Jaume Torramadé, que no ha volgut valorar els fets, i no ha pogut contactar amb Minerva Amador. Els Mossos d'Esquadra han pres declaració a Amador que s'ha acollit al seu dret a no declarar i no ha volgut donar la seva versió dels fets.