Desenes de persones creuen cada dia la via del tren a Girona aprofitant una obertura en una tanca lateral. Assumint aquest risc, s'estalvien fer una volta. El lloc de pas està a l'alçada d'un aparcament de la carretera per una banda i el carrer Oviedo del barri de Sant Narcís per l'altra. Un cartell de Renfe adverteix que està probihit passar-hi sota possible sanció de 6.000 euros. Està escrit en català, castellà i àrab.

En mitja hora s'hi pot veure passar quatre persones.

És el cas d'un dia qualsevol entre setmana a les tres de la tarda. El creuament es fa en els dos sentits. Al costat de la carretera Barcelona passen per un forat que algú ha fet a la tanca lateral. A l'altre costat, no hi ha cap obertura però pugen o baixen amb l'ajut d'una peça de ciment col·locada estratègicament perquè l'alçada no sigui tan elevada. L'estalvi de temps de passar per aquest punt no és molt. No massa lluny hi ha el carrer de Martí Sureda, el vial que passa per sota de la via del tren al costat de l'hotel Melià.

Aquest indret ha estat punt de pas també en passat i escenari d'alguna desgràcia. El gener de l'any 1996, un tren Talgo va atropellar un noi mortalment. L'accident va acabar als jutjats per tal de dirimir responsabilitats.

El noi, que tenia 13 anys, estava amb un amic a la zona, un antic pas a nivell i va acabar essent embestit. El noi hauria entrat a la zona de les vies perquè una tanca estava oberta precisament en el mateix punt on ara també hi ha gent que la travessa.

El noi, però, no pretenia anar d'un costat a l'altre sinó que suposadament estava jugant amb el seu amic a ser l'últim a sortir a les vies abans no arribés el ferrocarril. Una sentència va acabar responsabilitzant Renfe de l'atropellament. El novembre d'aquell any, l'empresa ja va tancar l'obertura. No obstant, un temps més endavant, va tornar a obrir-se i Renfe va haver de tancar-la altre cop per tal d'impedir el pas de persones.