L'àrea de mobilitat de l'Ajuntament de Girona està reunint-se amb diferents associacions de veïns de la ciutat per proposar-los la implantació de l'àrea verda d'aparcament. Ahir, el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, es va reunir amb presentants veïnals i comercials de Sant Narcís i els va fer la proposta. Veïns i botiguers van demanar poder fer una consulta a la zona per saber com es veia la possibilitat. L'espai afectat seria a l'entorn de les Dominiques. A més, a Sant Narcís es podrien treure algunes places de zona blava que tenen una molt baixa ocupació (inferior al 40 %).

Aquest, però, és només un dels barris on el consistori veuria amb bons ulls implantar l'àrea verda. Alcalà es mostra reticent a informar quins serien els altres indrets on s'aplicaria aquest sistema d'aparcament de pagament. No obstant això, té sobre la taula la petició de dues associacions de veïns que consideren que seria la solució per garantir l'estacionament dels seus vehicles al seu propi barri. És el cas del barri Devesa-Güell i de les Pedreres. En aquest segon cas, els carrers seria Isabel la Catòlica i Bellavista.

L'equip de govern també vol recuperar la possibilitat d'implantar la àrea verda d'aparcament allà on l'anterior equip de govern ho va intentar a Pedret. El govern local considera que l'equilibri existent entre els aparcaments particulars (garatges), les places existents al carrer i nombre de vehicles censats en aquest sector del municipi permetia implantar aquest sistema.

El representant municipal ha volgut deixar clar que ara per ara només estan plantejant la possibilitat de les àrees verdes, que buscarà el consens i que no actuarà si detecta que es perjudica els veïns.