Els fills del matrimoni Andrighetto-Agbontaen van declarar ahir als Jutjats de Girona en relació amb la mort a trets de la seva mare. Les manifestacions que van realitzar durant l'exploració semblaven encaixar amb el que ha transcendit fins al moment a través de les declaracions de l'acusat -Bernard Andrighetto- i l'amic que aquell cap de setmana va estar consumint cocaïna amb ell. No obstant, van aportar més detalls que encara no havien transcendit com la voluntat de suïcidar-se del seu pare després de cometre el crim.

En sentir quatre detonacions, el menor dels nois, de 10 anys, es va aixecar del llit per acostar-se fins al lavabo, on va tenir temps de veure el seu pare encara apuntant amb una de les dues pistoles a la seva mare abans de deixar-les a la pica, on les va trobar la policia. Immediatament, el noi va dirigir-se a l'habitació del seu germà, de 17 anys, per avisar-lo que la seva mare estava morta.

Bernard Andrighetto, mentrestant, va baixar fins a la zona del menjador on, segons relaten els seus fills, hauria manifestat que volia suïcidar-se. Els nois però haurien aconseguit que desistís d'aquesta intenció pregant-li que no ho fes.

El matrimoni no havia patit mai episodis de violència domèstica tot i que no era aliè a les discussions habituals que poden produir-se en el si de qualsevol parella. Tanmateix, el dia dels fets el nois van sentir una discussió en què la mare, Eunice Agbontean, demanava a Bernard Andrighetto que deixés de consumir cocaïna.

Aquest fet posa en relleu la manifestació de la germana de l'acusat, qui va declarar que la víctima va trucar-la a dos quarts de dotze de la nit de diumenge i li va deixar un missatge a la bústia de veu explicant-li que el seu germà es trobava malament.

Assassinat i tinença d'armes

El fiscal que instrueix el cas, Víctor Pillado, ha imputat a l'acusat un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. Tant ell com l'advocat de la defensa, Manel Mir, han sol·licitat diverses dilgències que seran especialment rellevants per analitzar i qualificar els fets. Entre aquestes, hi ha els informes pericials sobre l'estat d'Andrighetto en el moment del tiroteig, l'informe de balística que haurà de determinar la trajectòria de les bales i l'anàlisi de les mostres de cabell i sang del processat per confirmar si va consumir cocaïna.