Somniar és gratis. En temps de recessió, de migradesa econòmica i de mediocritat política, somniar una Girona diferent, una Girona neta, noble, culta, rica, desvetllada i feliç, és un exercici d'estricta prescripció facultativa, un exercici recomanat per a totes les edats.

El primer que cal somniar és una Girona lliure de vehicles amb motor; és a dir, sense soroll, sense el foll traüt de cada dia, sense pudors contaminants, sense decibels agressius. Per fer-ho cal somniar amb uns grans pàrquings dissuasius als camps dels afores a un preu simbòlic, i un transport col·lectiu ràpid, eficaç, barat i puntual, amb freqüències de pas constant. La xarxa de pàrquings del centre (Jutjats, Constitució, Pompeu Fabra, Mercat, Vista Alegre i Pallol -si s'acaba mai-, a més dels de l'eixample (Santaló, Emili Grahit, el futur de l'estació del tren, el de la Farinera, places Bertrana-Palol, Torin...), hauran d'absorbir i amagar tots els vehicles de tots els estadants que no tenen pàrquing privat per tal de visualitzar una ciutat lliure de vehicles. Es faran pàrquings subterranis a la frontissa de Santa Eugènia, al Pont Major, al peu del barri de Fontajau-Taialà i a la zona del campus Montilivi.

Tots els carrers estaran dotats d'un carril bici, degudament assenyalat, i totes les voreres, més alguns carrers, seran domini exclusiu i preferent dels vianants. S'omplirà la ciutat de desfibril·ladors, de llocs d'assistència i de lavabos públics subterranis. S'instal·laran arreu, rètols amb dues llegendes d'obligat compliment: silenci i neteja. La ciutat serà declarada ciutat lliure de sorolls superiors als 30 decibels.

S'ampliaran els circuits turístics habituals (Girona Antiga, call Jueu, Ruta del Modernisme) cap a Sant Narcís-Santa Eugènia, els boscos de Palau, el castell de Monjuïc, el Pirulí i les Pedreres. El Ter serà navegable des del Pasteral fins a l'Estartit, per a embarcacions esportives i transport fluvial de passatgers. Girona tindrà dos ports fluvials: l'un al Pont major i l'altre a les Ribes del Ter.

Atès que no plou com abans, que existeix una zona inundable a la Creueta i que se'n podria canalitzar una part del cabal, les ribes de l'Onyar, esdevingudes ara mateix pipican i abeurador d'ànecs, prendran model de les lleres de la Têt a Perpinyà amb parterres, gespa i flors. La Devesa esdevindrà, des del Camp de Mart fins a la caseta d'informació, parc europeu a tots els efectes: tancat, vigilat, amb serveis i activitats programades.

La ciutat quedarà enllaçada per quatre tramvies en asterisc (de la Creueta a Salt; de Fornells a Sarrià de Ter; de Vilablareix a Fontajau; del Campus de Montilivi a Germans Sàbat) i un de circular que enllaçarà les diverses estacions amb el centre monumental i històric. Montjuïc quedarà comunicat amb un aeri que finirà a Campdorà i que s'enlai?rarà a Pedret. Per ascendir a les Pedreres i Torre Gironella, des de plaça Catalunya i Vista Alegre, s'instal·larà un servei d'escales mecàniques. Per fer-ho a Vila-roja, les escales partiran de la zona del Tanatori.

I per tal que tot plegat quedi emmarcat en un projecte de ciutat igualitària, integradora, lliure d'especulació i del poder dels mercats, l'Ajuntament subscriurà solemnement l'adhesió de Girona al Pacte de Varsòvia de 1955.