Agents de la Policia Local de Salt van detenir ahir a la tarda el ciutadà marroquí Raby Azzahir, de 30 anys d'edat, veí de Salt, acusat d'un delicte de danys, després de calar foc a un vehicle-patrulla.

Els fets van produir-se al voltant de les tres de la tarda, quan Raby Azzahir va llançar benzina per sobre del cotxe-patrulla, aparcat davant de la zona reservada de les dependències policials, al carrer Major, i amb un encenedor elèctric li va calar-hi foc.

En veure l'incendi, agents de la Policia Local van sortir al carrer i van intentar convèncer l'home que deixés la benzina i l'encenedor i s'entregués. L'autor dels fets, però, s'hi va negar i va amenaçar els agents que els calaria foc i després es cremaria també.

Un dels agents, però, va aconseguir saltar-li a sobre i, malgrat que Raby va tenir temps de llançar-li la benzina al policia, els efectius van aconseguir reduir-lo abans que no pogués activar l'encenedor i van poder treure-li la garrafa de combustible que portava.

Raby Azzahir, que té un antecedent per un delicte de furt, va confessar que va cremar el cotxe com a "venjança" perquè el seu germà, Moha Azzahir, de 21 anys, havia estat expulsat del país per reincidència delictiva (amb dotze antecedents de delictes), i ja és al Marroc. Raby Azzahir es troba detingut a la comissaria de la Policia Local de Salt i properament passarà a disposició judicial.

Al lloc dels fets hi van anar dos camions de Bombers, alertats de l'incendi, però no va caldre que intervinguessin perquè els mateixos agents locals van apagar el foc amb extintors.