L'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó i l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial han vist amb sorpresa la posada en funcionament d'una clínica dental solidària destinada a persones en situacions de precarietat socioeconòmica. Es tracta d'una iniciativa del Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Girona que està situat en un espai del Mercat on les dues associacions fa cinc anys que planegen crear un gran centre gastronòmic destinat a tota la província.

Aquest servei s'hi ha ubicat gràcies a un conveni amb l'Ajuntament de Girona signat fa molts mesos. No obstant, les dues entitats, en veure que les obres per situar la clínica no començaven, pensaven que podrien recuperar aquest espai. Fins i tot, passades les eleccions, representants de les dues Assoacions havien conversat ja amb l'Ajuntament sobre el projecte del centre gastronòmic, que havia de tenir una aula gastronòmica, biblioteca, tallers, un petit restaurant, espais per a presentacions i fins i tot càmeres per gravar documentals o reportatges. La idea era començar a poc a poc, i anar-hi introduint tots els conceptes a mesura que es tin?guessin diners.

Però de cop, van aparèixer els dentistes i els aparells per poder treballar i ara el projecte del centre gastronòmic ha quedat de nou a l'aire.

El president dels comerciants del Lleó, Josep Campmajó, reclama al nou govern que traslladi aquest servei a un altre lloc. La petició la va subscriure l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial, segons va assenyalar ahir el seu vicepresident Toni Vallory. Campmajó afirma que no té res en contra del servei però considera que el conveni pactat pels Serveis Socials de l'anterior govern "es va signar amb els peus, d'esquenes als comerciants i per interessos partidistes". En teoria el conveni tenia un any de duració i els dos representants de les entitats es pregunten primer des de quan és vàlid: Si des de la signatura o des de la posada en funcionament i si realment només serà al Mercat un any.

El president dels comerciants del Mercat també explica que ara els pacients hi van a totes hores, fins i tot fora de l'horari de mercat, quan precisament els comerciants estan molt "sensibles" i controlant molt l'accés a l'edifici perquè fa unes setmanes hi va haver dos robatoris de nit, quan l'equipament estava tancat. Els indicis són que una ?persona hauria aconseguit entrar i s'hauria amagat hores abans ?d'actuar.