Ara imagini's que vostè té un aneurisma a Tossa de Mar i que en lloc de dur-lo a tota pastilla a Barcelona el passen per l'Hospital Comarcal de Blanes, pel Trueta, per la Vall d'Hebron i l'acaben operant al Clínic. Ara vostè imagini's que aquest periple és perquè "s'estan optimitzant" recursos i, no ja el de Blanes, sinó el mateix Trueta, ha deixat de ser hospital de referència: "Si vostè té quelcom seriós, ha d'anar a Barcelona, com abans, com abans de la democràcia". Si pel mig hi deixa la salut o la vida, no li diré que no pugui denunciar negligències, però desgraciadament el problema és infinitament més greu: vostè ha estat abandonat per la sanitat pública i el Govern del seu país.

En aquest punt, convindria abans de res més saber exactament què pot atendre i què no pot atendre el Trueta, on cal anar en cas d'urgència i quina és la ruta hospitalària idònia per salvar la vida. No cal que ho sàpiguen només els pràctics del gremi; el poble ja és prou madur per entendre-hi i decidir. Estaran amb mi que anant de Tossa a Blanes (17,8 km), de Blanes a Girona (43,6 km) i de Girona a Barcelona (100 km) no es fa el camí més recte. Pel que fa al catàleg de serveis del Trueta i, ja posats, dels hospitals i clíniques de Girona, és un dret de la ciutadania conèixer-lo amb detall. Poden operar del cor a Girona? En quins horaris? En quin punt es troba la cardioprotecció de la ciutat? L'assistència als malalts és la millor, o en ser de comarques allunyades de la capital, anem amb una sabata i una espardenya? Què hi havia amb la consellera Geli i què no hi ha amb el conseller Boi? Això sí que ens interessa a tots els gironins.

Davant de tot plegat, no hauríem pas d'espavilar-nos, Sr.Casademont?: l'aigua del Ter segueix més fluida que mai cap a ?Barcelona; per anar amb avió més val arribar-se a Barcelona; cada vegada es fan menys coses al Trueta i cal anar més a Barcelona... No li deuen estar pas fent el llit els seus companys de la capital?