L'acusat d'apunyalar de mort un home a l'exterior del bar Cal Tiet de Girona, José Luis Arcila, va declarar ahir "no ser conscient" d'haver enfonsat el ganivet al pit de la víctima. El processat, que només va respondre les preguntes del seu advocat, va dir que havia arreplegat el ganivet de l'interior del local amb la intenció d'espantar l'altra persona, perquè sabia que "era un peça".

Arcila, que ja acumula tres condemnes per agredir la seva mare, per robatori i per falsificar documents) i s'enfronta a 20 anys de presó i a 204.000 euros d'indemnització, va reconèixer que la nit del crim estava "alterat" i que la víctima el va encabritar quan es va ficar amb la seva filla. L'acusat va explicar que la nit del crim, el 6 de setembre del 2009, estava donant un cop de mà al propietari del bar del barri de Santa Eugènia on solia anar assíduament. Pels voltants de la mitjanit, la víctima va entrar a l'interior del local. José Luis Arcila va dir que coneixia l'altre home "de vista".

L'acusat va explicar que la víctima el va començar a increpar "amb to amenaçador" perquè sortís del local, dient-li que hi volia parlar i que li va semblar sentir que insultava la seva filla. Abans de marxar de darrere la barra, però, Arcila va explicar que va arreplegar un ganivet de cuina de grans dimensions, amb intenció d'espantar l'altre home. L'acusat s'hauria amagat l'arma entre la roba, a la part de l'esquena, i va sortir al carrer.

Després, d'un forcejament van anar a parar per terra i llavors Arcila hauria escoltat el soroll del ganivet caient al terra i va veure que la víctima estava ferida. Arcila va reconèixer que aquella nit havia begut whisky i consumit drogues. L'acusat es va amagar durant un dia -entre d'altres llocs va anar a una obra en construcció- i després va entregar-se als Mossos

El fiscal i l'acusació particular sostenen que Arcila va apunyalar la víctima a consciència, va demanar al cambrer del bar que netegés el ganivet i el fes desaparèixer i va posar-se la jaqueta d'un altre client perquè no el reconeguessin.

En aquest cas, que es jutja per la via del jurat popular, també hi ha imputat un dels propietaris del bar. Aquest cambrer s'enfronta a una pena de dos anys de presó per encobriment per haver netejat la sang del ganivet i, després, haver-lo amagat al fons d'una caixa del magatzem del local. Durant la seva declaració, va explicar que havia agafat el ganivet del terra obeint "a un acte reflex i mecànic", i que en cap ?moment era conscient que eliminava la principal prova. Va dir no haver vist res del que va succeir a fora.