Cristina i Lorena, bessones de dos anys, Irene, de sis anys, Rebecca i Daniel, de cinc anys i 11 mesos, un nadó de 27 dies del qual mai es va fer públic el nom i ara Melanie, de 18 mesos. En espera de dos casos pendents de jutjar -el més recent de Melanie, i el de la mort de Rebecca i Daniel, succeïda el maig de 2009 a Lloret de Mar presumptament per asfíxia a mans de la seva mare-, la justícia opina que almenys set nens han mort a mans dels seus pares de manera criminal des de l'any 2000 a les comarques de Girona.

El cas de Cristina i Lorena va culminar amb el suïcidi del seu pare. Era l'any 2000 i Lorenzo Carmona, veí de Platja d'Aro, s'estava separant de la dona. Va deixar una nota advertint que la mare no les veuria vives mai més. Els Mossos van aconseguir una ordre judicial d'urgència per entrar a casa del pare, però ja havia sedat les nenes, les havia mort d'un tret d'escopeta i s'havia suïcidat amb el mateix mètode.

Irene va morir degollada per la seva mare, Rosa Maria Carreres, l'any 2007 al barri de Santa Eugènia, a Girona. La va sedar, la va asfixiar amb un cordill i li va tallar el coll amb un cúter. Rosa Maria mai va ser jutjada perquè es va pactar la seva pena -sis anys per assassinat amb l'eximent incomplet d'alienació mental- i 15 anys d'internament psiquiàtric. La dona presentava un historial de problemes psiquiàtrics que es remuntaven a la infància. La seva mare l'havia arribat a abandonar a urgències amb una nota on indicava als metges que es fessin càrrec d'ella perquè era ingovernable. El seu fill gran ha estat investigat almenys en una ocasió per la policia en relació a un incendi provocat a un bloc de pisos de Salt.

La mare de Rebecca i Daniel, Lianne Smith, és a presó esperant judici per, presumptament, haver asfixiat el seus dos fills amb una bossa de plàstic en un hotel de Lloret el maig de 2009. La dona estava deprimida per la detenció del seu espòs, un dels pederastes més buscats de Gran Bretanya. Ell també és a presó per abús a menors.

El nadó de 27 dies va morir a resultes dels cops propinats pel seu pare, Alejandro Suárez, que s'enfrontava a una acusació d'assassinat i finalment només va ser acusat d'homicidi imprudent, ja que ningú podia assegurar que tingués voluntat de matar l'infant.