Les atraccions de les Fires de Sant Narcís de la Devesa obriran aquest cap de setmana. Així es va decidir en una reunió celebrada ahir al matí entre firaries i l'equip de govern. La trobada es va produir arran d'una petició explícita del col·lectiu de firaires de Girona, que assegurava que havia vist minvada la seva activitat a causa dels efectes climatològics.

L'acord estableix que les atraccions puguin obrir divendres (a la tarda, a partir de dos quarts de quatre), el dissabte (tot el dia fins a les dotze de la nit) i diumenge (fins a les deu de la nit). Els firaires estaven disposats a establir preus econòmics i, finalment, s'ha acordat que cada tiquet o viatge valdrà dos euros. El preu és un entremig entre el que es va establir la jornada anticrisi (un euro el viatge) i els preus habituals (entre tres i quatre euros).

Els firaires van anar a l'Ajunament després de fer balanç de la seva estada a Girona i calcular que, a causa del mal temps, han perdut aproximadament un 30% dels ingressos respecte de l'any passat. El president dels firaires, Joan Fernández, va destacar que la gent continua visitant les fires, passegen i fan una volta però tenen menys predisposició a gastar. Segons Fernández, els últims quatre dies de pluges intenses a la ciutat de Girona han perjudicat els firaires que es trobaven situats a la Devesa. "No estàvem acostumats a tants dies de pluja seguits", va detallar Fernández. Entre aquests quatre dies de pluja persistent hi ha la jornada anticrisi (amb preus d'un euro el viatge) en què l'aigua va caure amb força quan només havien passat dues de les quatre hores de la promoció.

Segons Joan Fernández, els firaires necessiten "més acords amb les administracions" ja que des de fa quatre anys els ingressos del col·lectiu han anat disminuint progressivament i alerten que si continuen així "difícilment"podran suportar la situació. "És imprescindible que arribem a acords amb les administracions de qualsevol nivell per continuar amb la nostra activitat" va alertar Fernández, ja que, en cas contrari, estan "abocats a la desaparició".

Els firaires es queixen dels costos que l'Ajuntament de Girona els imposa per "ocupació de la via pública". En la trobada d'ahir, els representants dels firaires demanaven precisament poder obrir el proper cap de setmana per almenys recuperar una part de les pèrdues que han tingut durant aquests últims dies. Tot i que l'Ajuntament ha acceptat que les atraccions romanguin a la Devesa fins diumenge, no totes s'hi quedaran, ja que algunes aniran a altres poblacions amb celebracions

Més dies de Circ Raluy

D'altra banda, l'Ajuntament de Girona també permetrà obrir al Circ Raluy els propers dijous, divendres i dissabte. La carpa del circ Raluy està situada a la plaça Assemblea de Catalunya, rere l'Auditori.