El Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) ha fet públic un comunicat en el qual lamenta i demana disculpes per haver venut alcohol "per un error sense mala fe" a dos menors a la barraca que gestionen a les Fires de Girona aquest divendres al vespre. Els Mossos van entregar una acta als responsables de la barraca per aquests fets. Des del GEiEG s'assegura que la filosofia del grup no passa "en cap cas" per ser permissiva en aquest tipus de conductes i que "en reiterades ocasions" s'havia demanat el carnet d'identitat als clients per complir la normativa.

El grup excursionista també puntualitza que la barraca estava portada per voluntaris sense ànim de lucre i que, en tot cas, l'error "sense mala fe" s'ha d'atribuir "a l'allau de Gent" que s'acumula a les barraques.

Finalment, l'entitat comunica que aquesta nit de dissabte només es vendran entrepans i refrescos a la barraca, pendents que l'autoritat municipal comuniqui la decisió final sobre l'acta que van aixecar els Mossos.

Cal afegir que aquesta és la tercera barraca que els agents dels Mossos d'Esquadra enxampen venent alcohol a menors. El dimecres passat els agents van tancar la barraca del Club d'Atletisme i del sindicat UGT pel mateix motiu.

L'Ajuntament de Girona va valorar "el penediment públic" del Club d'Atletisme i aquest divendres ja va permetre que pogués reprendre l'activitat tot i que venent només begudes sense alcohol i entrepans.

De la seva banda, el sindicat UGT no va acceptar les "condicions" del consistori i romandrà tancada durant aquests dies.