Després de dos dies de reunions entre l'Ajuntament de Girona i les entitats de les dues barraques tancades després de ser enxampades venent alcohol a menors d'edat hi ha hagut nova resolució. L'Atletisme Girona pot reobrir la barraca tot i que no podrà vendre cap beguda amb alcohol. La UGT, en canvi, no reobrirà perquè les dues parts no han arribat a un acord.

En un comunicat conjunt de l'Ajuntament de Girona i l'Atletisme Girona, s'explica que l'entitat "lamenta profundament els fets ocorreguts i comparteix amb l'Ajuntament el combat contra l'eradicació de pràctiques nocives per a la salut dels nostres adolescents".

En aquest sentit l'entitat "es compromet a redoblar els esforços per evitar que es tornin a produir fets d'aquesta naturalesa". Per la seva banda, l'Ajuntament de Girona "autoritza a reprendre l'activitat d'aquesta entitat durant el cap de setmana amb l'excepció de la venda d'alcohol de cap classe". D'aquesta manera, el club esportiu podrà vendre entrepans i refrescos i mitigar l'eforç econòmic de tenir barraca. Des de l'Ajuntament, la tinenta d'alcalde de Promoció i Ocupació de Girona, Marta Madrenas, s'ha limitat a dir que "han mostrat el seu penediment".

Amb el sindicat, però, no hi ha hagut acord. La secretària general d'UGT a Girona, Dolors Bassa, va explicar que havien fet una proposta a l'Ajuntament però que l'equip de govern no l'ha accceptat perquè ha mantingut una posició molt "tancada".

En concret, segons Bassa, demanaven reobrir la barraca, amb begudes alcohòliques incloses, amb el compromís que tot el que recaptessin es destinés a una associació que lluiti contra l'exclusió social a consensuar entre totes les entitats de La Copa. La UGT preveu donar més detalls avui al matí tot i que ha avançat que han presentat un recurs a la decisió municipal i que els serveis jurídics treballen per anar més enllà. Admeten que van cometre un error titllat amb una falta greu (vendre alcohol a menors) però consideren que aquest fet està estipulat que s'ha de resoldre amb una sanció econòmica i no amb el tancament definitiu de l'activitat. Dolors Bassa assenyala que no volen ser "els caps de turc d'un canvi de model sense consens".

Des de l'Ajuntament, la tinenta d'alcalde de Promoció i Ocupació de Girona, Marta Madrenas, ha rebutjat entrar en una guerra de declaracions, en part, segons ha indicat "per no criminalitzar" cap entitat. Madrenas no ha confirmat ni desmentit la proposta de la UGT i s'ha limitat a assenyalar que "les tres actes dels Mossos són prou clares". Madrenas ha puntualitzat que entén que la UGT mostri el seu penediment i que és "legítim" que hagin decidit recórrer la decisió municipal.