Mà dura a l'Ajuntament de Girona. Dues barraques ja no tornaran a obrir per haver venut alcohol a menors d'edat. L'equip de govern veu pràcticament impossible que s'hagi tractat d'un error o una confusió ja que els nois que van aconseguir comprar les begudes tenien catorze anys. Es tracta de la barraca del sindicat UGT i de l'Atletisme Girona. L'Ajuntament ja havia fet públic que seria inflexible amb aquesta qüestió i que hi destinaria molta vigilància per assegurar el compliment de la norma.

L'equip de govern i la Policia Municipal havien fet reunions amb els representants de barraques on se'ls havia advertit que en cas d'incompliment no hi hauria perdó.

Agents de paisà van poder veure com en aquestes dues barraques es venia alcohol als menors la nit de dilluns a dimarts. Ahir a la nit, tal com marca el reglament, se'ls va notificar que l'endemà ja no podrien tornar a obrir. Aquesta serà doncs la primera nit que les dues barraques romandran amb les persianes abaixades. I ja no podran tornar-les a aixecar.

L'any passat també es va detectar dues barraques que venien alcohol a menors d'edat. En aquella ocasió es va decidir aplicar una sanció de tres nits. A més a més se'ls va imposar una sanció de 300 euros a cadascuna i van perdre la prioritat per poder tenir barraca aquest any. Enguany, a les dues barraquest sancionades també se'ls obre un procediment administratiu similar que també podria derivar en una sanció econòmica.

A banda de les barraques, també s'ha tancat una de les paradaes situades entre les atraccions on es venien begudes com ara mojitos o caipirinhas. Una d'aquestes, el nom de la qual era La Cocteleria, es va tancar després de comprovar que la nit de diumenge havien subministrat alcohol a joves de setze anys. Tampoc podrà tornar a obrir. De fet, ja ha estat desmuntada.

Mentrestant, es poden veure joves amb símptomes evidents d'haver consumit alcohol o que fins i tot es porten les begudes comprades en altres establiments de la ciutat i les beuen allà. Tot això, malgrat que s'ha advertit als comerços de la ciutat que poden patir severes sancions en cas que se'ls enxampi venent alcohol a menors d'edat.

Baralles a La Copa

A la zona de La Copa s'hi han produït alguns enfrontaments, tot i que cap ha acabat amb cap persona amb lesions greus. Majoritàriament, moltes de les disputes s'han dissolt quan ha arribat la Policia Municipal. La més tumultosa es va produir fa uns dies en el passeig entre la plaça de les Botxes i les barraques. Segons sembla, ?l'origen era la disputa per una noia.