L'equip de govern de Girona ja ha notIficat al PSC quin serà l'estalvi en sous que es preveu per als propers quatre anys. Un informe de secretaria assegura que entre 2007 i aquest mateix any, les retribucions han arribat gairebé als tres milions d'euros per als 25 electes. El càlcul fins al 2015 és bastant inferior: els regidors tant del govern com de l'oposició només rebran 2,3 milions d'euros. L'estalvi total és de gairebé un 20%.

La contractació de quatre càrrecs de confiança per part del nou govern de CiU va provocar un enfrontament entre el nou alcalde, Carles Puigdemont (CiU), i la portaveu del PSC, Pia Bosch. La regidora socialista va advertir que l'estalvi no era real i va demanar una resposta per escrit.

Un dels nous càrrec és el del gerent municipal, que ocupa l'exregidor Albert Riera. La seva retribució anual és de 72.000 euros i supera fins i tot la dedicació exclusiva de l'anterior alcaldessa, Anna Pagans, que era d'uns 60.000 euros anuals.

Tot i el nou càrrec de gerent, el nou alcalde de Girona va reiterar, però, que la nova organització i estructura ha de servir per estalviar uns 600.000 euros respecte a l'anterior govern durant els quatre anys del mandat. Puigdemont va remarcar que ell no cobra com a alcalde ja que percep la retribució com a diputat al parlament i que un govern de 10 regidors ha de tenir per força menys salaris que un de 17 regidors.

De fet, l'estalvi més important es produirà precisament en l'equip de govern. El tripartit va arribar a tenir fins a cinc regidors en dedicació exclusiva: Joan Olóriz, M. Angels Freixenet, Cristina Alsina, Joan Pluma i l'alcaldessa Anna Pagans, a més de 2 càrrecs eventuals. Ara hi ha 2 regidors en dedicació exclusiva més quatre càrrecs eventuals.

Un milió menys pel govern

Durant el mandat de 2007 a 2011, els regidors del tripartit van acumular unes retribucions de 2,4 milions, mentre que la secretaria preveu que ens el propers quatre anys la quantitat rebuda pels electes que formin part del govern rebran 1,4 milions d'euros.

D'aquesta forma, la suma dels regidors del govern més els quatre càrrecs eventuals que s'han contractat encara seria inferior a la de l'anterior govern, segons l'informe municipal. Els 10 regidors de CiU i els càrrecs de confiança suposaran una despesa per als quatre anys de 2.262.084 euros, mentre que el tripartit, amb 17 regidors i 2 càrrecs de confiança, acumulava una despesa de 2.909.931 euros des de 2007.