L'Associació de Veïns de les Pedreres està cansada d'escoltar parlar de projectes que passen de llarg pel seu barri. La nova presidenta de l'entitat, Pilar Adroher, i la seva junta s'han posat com a repte aconseguir que el projecte del parc de les Pedreres estigui redactat abans d'acabar l'any vinent. Els socis recorden que aquest projecte era dins del pla de mandat i que era en el Pla General d'Ordenació Urbana de fa 15 anys per protegir la zona. Els veïns lamenten l'abandonament del sector i per això reclamen una inversió que faci que el seu desenvolupament estigui més pròxim.

El parc urbà de les Pedreres és una idea que va llançar el mateix equip de govern als anys 90 per acabar amb la manca de protecció de la carena de la muntanya que uneix Torre Gironella amb Font de la Pólvora. Aquesta zona, encara boscosa i amb elements patrimonials d'origen militar, com els polvorins, havia d'estar regulada per evitar l'especulació i protegir el que també són els primeres contraforts de les Gavarres.

La presidenta de l'Associació de Veïns de les Pedreres, Pilar Adroher, va reclamar que "el projecte del parc de les Pedreres s'inclogui en el nou pla Zapatero, que destina diners a la redacció de projecetes". Segons els residents, l'Ajuntament ha insistit sempre que aquest projecte es faria aviat "però al final mai s'ha fet ni un pas. Recorden que el regidor de Medi Natural, Ponç Feliu (PSC), va anunciar el novembre de l'any passat que l'Ajuntament de Girona estava treballant en la redacció del Pla especial del parc de les Pedreres per a la restauració d'aquesta àrea atesa la seva importància ecològica i paisatgística. Els veïns ara retreuen que encara no s'hagi fet ni un pas dotze mesos després.