Pablo Iglesias, secretari general de Podem, i la seva parella, la portaveu del grup confederal al Congrés, Irene Montero, han comprat un xalet a la localitat madrilenya de Galapagar valorat en 600.000 euros, un fet que ha disparat els comentaris a Twitter.

Els dos dirigents de Podem, que seran pares de bessons la propera tardor, han adquirit un xalet de 260 metres quadrats d'una sola planta i amb piscina a aquesta zona residencial del nord de Madrid i al qual tenen intenció de mudar-se en breu, segons han confirmat a Efe fonts de la Secretaria General del partit.

La informació, avançada per OKdiario, ha provocat tota mena de comentaris a Twitter, entre ells els de Gabriel Rufián i glòria Elizo, diputada de Podem. Dóna la casualitat que el líder de Podem va criticar a Luis de Guindos a Twitter el 2012, abans del seu salt a l'alta política, per la compra d'un habitatge."¿Entregarías la política económica del país a quien se gasta 600.000 euros en un ático de lujo?", va escriure a la xarxa social.

Iglesias i Montero, que fins ara residien a la localitat de Rivas-Vaciamadrid de lloguer, han sol·licitat conjuntament una hipoteca de 540.000 euros a pagar en 30 anys, segons expliquen a Efe des del seu entorn.

Les mateixes fonts asseguren que un dels motius que hagin triat aquest habitatge, a més de la necessitat de més espai davant l'arribada dels seus dos fills, és la proximitat d'un col·legi públic que utilitza un mètode educatiu d'aprenentatge alternatiu.

En els propers dies la compra d'aquest habitatge unifamiliar els obligarà a modificar la seva declaració de béns per lliurar aquestes noves dades al Congrés dels Diputats.